ODS: Vláda i nadále ztěžuje život podnikatelům

13.02.2020 22:56

Lhůta 45 dní na zadržování nadměrných odpočtů na DPH podle občanských demokratů ještě více zkomplikuje život podnikatelům. Poslanci ODS navrhovali například zvýšení limitu pro povinnou registraci k DPH na dva miliony korun obratu, tento návrh vládní koalice odmítla.

ODS: Vláda i nadále ztěžuje život podnikatelům
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Schválením daňového řadu vláda znovu utáhla šrouby svobodnému podnikání v naší zemi. Přes proklamace, jak nový daňový řád vede k elektronizaci a jednoduššímu plnění daňových povinností, budou zavedena opatření dále zhoršující život podnikatelů. Zejména prodloužením lhůty na zadržování nadměrných odpočtů z 30 na 45 dní si vláda dělá z podnikatelů poskytovatele bezplatného kontokorentního úvěru. Toto opatření zhorší cash-flow podnikatelů a firem. Peníze, které státu nepatří, by měly být co nejdříve zpět u podnikatelů, aby mohli dál rozvíjet svoje podnikání,“ říká Jan Skopeček, místopředseda poslaneckého klubu ODS.

„Kroky vlády vedou dlouhodobě ke zhoršování podnikatelského prostředí. Navzdory vládě a vládní koalici se alespoň podařilo prosadit zachování tolerance pěti dní pro pozdní podání ročních daňových přiznání bez sankcí. Velikým problémem v podnikatelském prostředí je vzrůstající administrativa. Proto jsme navrhli zvýšení limitu pro povinnou registraci k DPH na 2 mil. Kč. Překročení limitu pro povinnou registraci k DPH totiž znamená pro malé podnikatele a živnostníky obrovský nárůst jejich administrativních povinností. Přes mediální proklamace o snižování byrokracie tento návrh, stejně jako mnoho dalších, strany vládní koalice odmítly,“ doplňuje poslanec ODS Vojtěch Munzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…