ODS: Vyřazení pražského okruhu ze seznamu prioritních staveb by bylo důkazem slabošství vlády

11.06.2016 15:03

Prohlášení ministra životního prostředí o tom, že dostavba pražského okruhu bude zřejmě vyřazena ze seznamu prioritních staveb, považuje středočeská organizace ODS za mimořádně skandální

ODS: Vyřazení pražského okruhu ze seznamu prioritních staveb by bylo důkazem slabošství vlády
Foto: ODS
Popisek: ODS

Takové rozhodnutí na nátlak Evropské komise je nejen projevem slabošství, ale zejména pak pohrdáním požadavky starostů a občanů měst a obcí ve Středočeském kraji. „Nedostavba“ pražského okruhu by měla fatální dopad nejen na dopravu v Praze a okolí, ale ve svém důsledku i na celý Středočeský kraj.

„Absolutně odmítáme, aby se česká vláda nechala podobným způsobem vydírat Evropskou unií. Neexistence pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D11 již dnes způsobuje nemalé komplikace v dopravě. Apeluji jako středočeský starosta na českou vládu, aby nepodlehla tomuto tlaku z Bruselu a postavila se čelem k problému, který dnes a denně komplikuje život prakticky všech občanů ČR, kteří autem projíždějí přes Prahu a Středočeský kraj,“ říká kandidát na hejtmana Středočeského kraje a místopředseda ODS Martin Kupka.

Prioritou ODS ve Středočeském kraji je mimo jiné právě i dostavba pražského okruhu, který by měl zásadním způsobem ovlivnit cestování a úroveň života ve Středočeském kraji. ODS navíc dlouhodobě kritizuje přístup české vlády v souvislosti s novým zákonem o vlivu na životní prostředí (EIA), který výrazně zpomalí výstavbu chystaných úseků nových dálnic, ale i silnic první a druhé třídy.

„Pokud se postaví jiné dálniční úseky, přitíží se dopravní situaci v okolí Prahy a obce jako Říčany budou zahlceny v nekonečných frontách způsobených převážně tranzitní dopravou. Věřím, že vyčlenění tohoto projektu není dalším z celé řady ústupků Evropské unii. Výstavba úseku 511 je jednou z nejdůležitějších, ne-li nejdůležitější stavbou v celé ČR,“ doplňuje expert středočeské ODS pro oblast infrastruktury a krajský zastupitel Miloslav Šmolík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL