ODS: Výrazně jsme snížili dluhy a závazky vůči státu jsou vyřešeny

16.10.2014 12:05

Vyjádření k dnešnímu článku deníku Právo o změnách ve financování ODS.

ODS: Výrazně jsme snížili dluhy a závazky vůči státu jsou vyřešeny
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

V souladu se stanovami ODS přijala Výkonná rada ODS opatření, která jsou nezbytná pro konsolidaci našich financí. V žádném případě nejde o panické kroky či reakci na podnět z vnějšku, naopak jsou to racionální a systémové změny ve způsobu finančního řízení strany.

Je to přirozený krok, který sjednocuje správu peněz uvnitř ODS. Dosud existovalo více než 100 samostatných účtů. I tato nepřehledná situace byla důvodem finančních problémů, které ODS v současné době řeší. Jednotná správa financí je základní podmínkou pro transparentní financování ODS. Nejedná se o žádné dramatické opatření. Podobně by postupovala každá odpovědná organizace.

Sjednocení finančního řízení neznamená, že by jednotlivé organizace neproplácely faktury za skončené komunální volby. Závazky všech regionů budou hrazeny centrálně, z jednoho společného účtu.

Během několika měsíců se ODS podařilo výrazně snížit dluhy, které vznikly v minulosti. Jsou vyřešeny všechny závazky vůči státu a zároveň se podařilo díky několika opatřením snížit celkové zadlužení strany. V tomto trendu budeme i nadále pokračovat a centralizace financí strany je správným technickým manažerským opatřením, které napomůže k zpřehlednění financování ODS.

Martin Kupka, místopředseda ODS

reklama

autor: ODS

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…