ODS: Výrazně jsme snížili dluhy a závazky vůči státu jsou vyřešeny

16.10.2014 12:05

Vyjádření k dnešnímu článku deníku Právo o změnách ve financování ODS.

ODS: Výrazně jsme snížili dluhy a závazky vůči státu jsou vyřešeny
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

V souladu se stanovami ODS přijala Výkonná rada ODS opatření, která jsou nezbytná pro konsolidaci našich financí. V žádném případě nejde o panické kroky či reakci na podnět z vnějšku, naopak jsou to racionální a systémové změny ve způsobu finančního řízení strany.

Je to přirozený krok, který sjednocuje správu peněz uvnitř ODS. Dosud existovalo více než 100 samostatných účtů. I tato nepřehledná situace byla důvodem finančních problémů, které ODS v současné době řeší. Jednotná správa financí je základní podmínkou pro transparentní financování ODS. Nejedná se o žádné dramatické opatření. Podobně by postupovala každá odpovědná organizace.

Sjednocení finančního řízení neznamená, že by jednotlivé organizace neproplácely faktury za skončené komunální volby. Závazky všech regionů budou hrazeny centrálně, z jednoho společného účtu.

Během několika měsíců se ODS podařilo výrazně snížit dluhy, které vznikly v minulosti. Jsou vyřešeny všechny závazky vůči státu a zároveň se podařilo díky několika opatřením snížit celkové zadlužení strany. V tomto trendu budeme i nadále pokračovat a centralizace financí strany je správným technickým manažerským opatřením, které napomůže k zpřehlednění financování ODS.

Martin Kupka, místopředseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…