ODS: Vyzýváme opět vládu, aby se připojila k žalobě proti kvótám na přerozdělování uprchlíků

01.12.2015 5:30

Usnesení Výkonné rady ODS:

ODS: Vyzýváme opět vládu, aby se připojila k žalobě proti kvótám na přerozdělování uprchlíků
Foto: ODS
Popisek: ODS

·         ODS již 1. října navrhla v Poslanecké sněmovně usnesení, aby se Česká republika připojila k žalobě proti kvótám na přerozdělování uprchlíků. Poslanci vládní koalice a TOP 09 tento návrh zamítli. ODS stojí jednotně proti přemístění uprchlíků, které znamená zásah do suverénního rozhodování států a především žádné řešení uprchlické krize nepřináší. ODS proto znovu vyzývá vládu ČR, aby se k žalobě připojila.

·         VR ODS odmítá návrh Evropské komise na zpřísnění pravidel pro držení střelných zbraní s odůvodněním, že má jít o příspěvek k větší bezpečnosti EU. Ve skutečnosti by takové opatření k bezpečnosti nepřispělo, zato znovu výrazně omezilo svobodný prostor a právo lidí na vlastní ochranu.

·         VR ODS podporuje současný postup poslaneckého klubu ODS proti přijetí zákona o EET a snahu zajistit odklad povinnosti podávat kontrolní hlášení DPH z důvodu absolutní nepřipravenosti.

·         VR odmítá rozšíření silniční daně na všechny majitele aut. ODS chce naopak rušit zbytečné daně, které zatěžují naše občany, představují obrovské náklady na samotný výběr a ve výsledku znamenají minimální příjem do státního rozpočtu. Proto občanští demokraté již v červenci navrhli úplné zrušení silniční daně.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.