ODS: Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo některé z našich předložených návrhů

22.11.2016 13:36

Včerejší ustavující Zastupitelstvo Ústeckého kraje mělo na programu 25 bodů jednání. Již před schvalováním programu na náš návrh byl stažen bod č. 16 Petice o projednání plánu odpadového hospodářství. Klub zastupitelů ODS navrhoval také stažení bodů č. 17 – 23, které ale zastupitelstvo v programu ponechalo. Důvodem bylo především nedostatečné zpracování podkladových materiálů, na jejichž prostudování mělo 40 „nováčků“ v zastupitelstvu málo času.

ODS: Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo některé z našich předložených návrhů
Foto: ODS
Popisek: ODS

Z důvodu efektivního fungování kraje jsme navrhovali snížení počtu náměstků hejtmana na dva a snížení počtu uvolněných členů rady na minimum. Ale tento návrh zastupitelstvo neschválilo. Naopak zastupitelé schválili další náš návrh, a to snížení počtu výborů zastupitelstva na tři, které jsou uloženy zákonem. Nicméně po desetiminutové pauze jeden ze zastupitelů prohlásil hlasování za zmatečné, protože se při hlasování údajně spletl, což považujeme za porušení jednacího řádu. Na základě této připomínky vzal svůj návrh zpět. Nicméně do programu byl zařazen nový bod dovolby výborů a toto koalice schválila, což znamená, že zastupitelstvo má osm výborů.

Zastupitelstvo většinou hlasů schválilo náš návrh usnesení, kterým byla všem uvolněných členům zastupitelstva a neuvolněnému náměstku Jaroslavu Foldynovi, uložena povinnost předkládat na každé zastupitelstvo písemnou zprávu o činnosti za uplynulé období. Důvodem tohoto návrhu je, aby všichni zastupitelé měli přehled o činnosti a efektivnosti práce radních a uvolněných členů zastupitelstva.

Kontrolní činností se hodláme intenzivně zabývat, a to především prostřednictvím Kontrolního výboru Zastupitelstva Ústeckého kraje, jehož předsedkyní byla zvolena zastupitelka za ODS Drahomíra Miklošová.

Zastupitelé ODS nehlasovali pro hejtmana, ani pro jednoho náměstka hejtmana a ani pro jednoho radního Ústeckého kraje.

Nebráníme se rozumným věcem, které se tu budou projednávat. Rozhodně ale nebudeme hlasovat pro návrhy, které nejsou v souladu s naším volebním programem a politikou ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…