ODS odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak navrhuje vláda

17.09.2014 14:12

Občanská demokratická strana odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak v aktuálním balíku daňových změn navrhuje levicová vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

ODS odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak navrhuje vláda
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Podle představ vlády by totiž rentiéři, kteří si k důchodu vydělávají, měli platit srážkovou daň ze státem vypláceného důchodu. ODS naopak navrhuje navrátit pracujícím důchodům základní slevu na dani.

„Nesouhlasíme s principem postihu důchodců jenom za to, že jsou schopní si ke své vlastní státní rentě přivydělat. Svou prací, svými zkušenostmi, svou aktivitou pomáhají nejen sobě, ale i společnosti. A také proto mají mít pracující senioři stejné podmínky jako ostatní,“ říká předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala.

V rámci daňových změn, které ve středu projednává Poslanecká sněmovna, budou občanští demokraté podle svého předsedy Petra Fialy hlasovat také pro navýšení slevy na dani na druhé a další děti. „ODS vždy hájila prorodinnou politiku a toto je dobré opatření, které rodinám s dětmi pomůže,“ konstatuje Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…