ODS odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak navrhuje vláda

17.09.2014 14:12

Občanská demokratická strana odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak v aktuálním balíku daňových změn navrhuje levicová vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

ODS odmítá zatížit pracující důchodce další daní, jak navrhuje vláda
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Podle představ vlády by totiž rentiéři, kteří si k důchodu vydělávají, měli platit srážkovou daň ze státem vypláceného důchodu. ODS naopak navrhuje navrátit pracujícím důchodům základní slevu na dani.

„Nesouhlasíme s principem postihu důchodců jenom za to, že jsou schopní si ke své vlastní státní rentě přivydělat. Svou prací, svými zkušenostmi, svou aktivitou pomáhají nejen sobě, ale i společnosti. A také proto mají mít pracující senioři stejné podmínky jako ostatní,“ říká předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala.

V rámci daňových změn, které ve středu projednává Poslanecká sněmovna, budou občanští demokraté podle svého předsedy Petra Fialy hlasovat také pro navýšení slevy na dani na druhé a další děti. „ODS vždy hájila prorodinnou politiku a toto je dobré opatření, které rodinám s dětmi pomůže,“ konstatuje Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.