ODS představila program, odstartovala kampaň a ocenila starosty

08.09.2014 22:30

Občanští demokraté dnes na mimořádném 25. kongresu představili zbrusu nový program a odstartovali kampaně před senátními a komunálními volbami. Došlo také na ocenění nejdéle sloužících starostek a starostů, respektive primátorů v řadách občanských demokratů, kteří vedou svůj obecní úřad už čtvrt století. ODS také představila nový projekt www.uklidbyrokracie.cz jehož cílem je zjednodušovat občanům život odstraňováním zbytečných paragrafů.

ODS představila program, odstartovala kampaň a ocenila starosty
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS

„Chci jasně vzkázat našim voličům a všem, kteří o volbě ODS uvažují: nebojte se dát nám svůj hlas, nedejte na módní politické a mediální vlny, mainstreamové názory a předsudky. Řiďte se svým zdravým rozumem a svým srdcem. Občanští demokraté jsou tady. Nejsme „jen“ jinou, novou, mladou, obrozenou ODS. Jsme prostě ODS. ODS, jaká má být. Jsme politickou stranou s tradicí, zkušenostmi a hlavně s jasnou představou o budoucnosti naší země,“ zdůraznil Petr Fiala, předseda ODS.

„Chceme pracovat a bojovat za všechny, kterým záleží na svobodě a na naší budoucnosti. Chceme tu být pro všechny, kteří se nebojí jít vlastní cestou, kteří se nespokojí s prvoplánovými řešeními, mají odvahu převzít odpovědnost za svůj život. Chceme hájit ty, kteří se nespoléhají na stát, kteří chtějí žít normální život, jsou hrdí na Českou republiku a na naši demokracii. Nikdo jiný to nedokáže tak dobře jako my. Dámy a pánové, vážení přátelé, přeji Vám šťastnou cestu domů a šťastnou cestu k volebnímu úspěchu,“ uvedl ve svém závěrečném projevu Petr Fiala.

Petr Fiala v průběhu kongresu ocenil některé ze starostek a starostů a primátorů, kteří stojí v čele své obce už od vzniku České republiky. „Starostům patří obrovský dík za péči, kterou věnují svým obcím. Že je jejich občané zvolili už šestkrát do čela jejich obcí, je nejlepším potvrzením tvrdé a dobré práce naších starostů,“ konstatuje Petr Fiala.

Občanští demokraté také představili své priority do volební kampaně před volbami do třetiny Senátu. V nich se ODS dohodla na spolupráci s TOP09, aby v některých tradičně levicových obvodech stoupla šance na úspěch pravicové politiky. TOP09 tak v pěti obvodech nenasadí vlastního kandidáta a podpoří osobnosti ODS. Naopak občanští demokraté takto podpoří TOP09 ve třech obvodech.

Jednou ze základních priorit politiky Občanské demokratické strany bylo a zůstává minimum státu a maximum prostoru pro osobní svobodu. Proto ODS v pátek na mimořádném kongresu představila také projekt www.uklidbyrokracie.cz, který si bere na mušku rozbujelou byrokracii a nadbytečně paragrafy. Jeho prostřednictvím se kdokoli může obrátit přímo i na poslance ODS, kteří, pokud je možné konkrétní problém vyřešit například změnou legislativy, navrhnou příslušnou úpravu k projednání v Poslanecké sněmovně.

Mimořádný 25. kongres Občanské demokratické strany se konal v pátek 5. září v Praze ve Foru Karlín. Kongresu se zúčastnilo bezmála 1 000 delegátů, hostů a příznivců ODS. 25. kongres byl mimořádný i v tom, že na něj nebyli zváni pouze delegáti jako v minulosti, ale přijít mohl každý člen strany a pozvání byli například i nezávislé osobnosti na kandidátkách Občanské demokratické strany do podzimních komunálních a senátních voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…