ODS v Senátu navrhne snížení DPH a podpoří výplatu sociálních dávek formou poukázek

09.03.2017 9:07

Na probíhající schůzi Senátu bude ODS prosazovat řadu změn zákonů tak, aby se zlepšily podmínky v České republice. V rámci daňového balíčku mimo jiné navrhneme snížení sazby DPH z 21 % na 19 %.

ODS v Senátu navrhne snížení DPH a podpoří výplatu sociálních dávek formou poukázek
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Toto opatření nechá lidem více peněz v jejich kapsách. Stát minulý rok hospodařil s přebytkem a lidé by z toho měli mít konkrétní výhody. Proto prosazujeme snížení daní,“ říká senátor Lumír Aschenbrenner.

Senát se bude zabývat i zákonem o státní sociální podpoře. V rámci tohoto zákona bude umožněno, aby výplata některých sociálních dávek probíhala formou poukázek. „S tímto návrhem souhlasíme. Mělo by se tak zabránit situacím, kdy vyplacené dávky končí v hracích automatech a neplní svůj účel,“ dodává senátor Jaroslav Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…