ODS ve Středočeském kraji zahájila kampaň před podzimními volbami a představila své kandidáty

07.06.2016 22:35

Středočeská organizace ODS dnes dopoledne za účasti novinářů nedaleko sídla krajského úřadu představila své kandidáty a zahájila kampaň před podzimními krajskými volbami, které se uskuteční 7. a 8. října letošního roku. Zveřejnila zároveň i volební program, který pojímá širokou škálu témat. Stejně, jako v celostátní kampani, bude i ve Středočeském kraji hlavním motivem předvolební kampaně ODS heslo „Zjednodušme to.“. Kandidátem na hejtmana za ODS bude starosta obce Líbeznice Martin Kupka. Toho v čele kandidátky doplní na druhém místě Jana Poláková, která je od roku 2010 starostkou obce Byšice, a na třetí pozici ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

ODS ve Středočeském kraji zahájila kampaň před podzimními volbami a představila své kandidáty
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

„Koalice komunistů a socialistů přinesla lidem v kraji ostudnou korupční kauzu hejtmana Davida Ratha, dramatické zadlužení, nekompetentní vedení a zastavení rozvoje v mnoha oblastech života. Chceme to změnit a vrátit do vedení kraje schopné a důvěryhodné politiky. Střední Čechy nejsou spálenou zemí, jak hlásaly sociální demokraté před osmi lety. Až teď je ale opravdu, co hasit,“ říká kandidát na hejtmana Martin Kupka.

Za stěžejní témata pro nadcházející krajské volby považují občanští demokraté:

- oblast dopravy, školství, zdravotnictví a téma vody.

V oblasti veřejné dopravy slibuje program ODS zavedení jednotného systému pro občany Středočeského kraje tak, aby mohli v rámci kraje i do Prahy cestovat na jeden jízdní doklad. ODS prosazuje také zavedení konkurenčního prostředí na železnici. Chce zajistit stavbu nových obchvatů obcí a měst a zvýšit tlak na stát, aby co nejdříve rozběhl dostavbu Pražského okruhu, dálnic D3, D6 a D7.

Občanští demokraté plánují ulevit ředitelům základních a středních škol ve Středočeském kraji, zejména pokud jde o administrativu a správu finančních prostředků. Chtějí sledovat a odměňovat kvalitu ve školství. „Nejviditelnější škrty zažilo s vládou socialistů a komunistů právě školství. V roce 2008 plynulo do škol z kraje 900 milionů korun. Loni to bylo jen 530 miliónů a stejné by to mělo být letos. Celkové příjmy kraje ale významně stouply. To nejlépe dokumentuje, jak špatně to současné vedení kraje myslí se školstvím a budoucností našich dětí,“ říká lídr kandidátky Martin Kupka. ODS přitom garantuje okamžité navýšení rozpočtu škol více než o 100 milionů korun.

V případě volebního úspěchu chce ODS rovněž z pozice kraje bojovat proti záměru vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL dramaticky zdražit vodné a stočné. To by se přímo dotklo většiny občanů.

Ve zdravotnické oblasti neplánuje ODS žádnou revoluci, ale chce vrátit hospodaření krajských zdravotnických zařízení do kladných čísel a zajistit, aby ze středočeských nemocnic neodcházeli lékaři a zdravotní sestry. Zdravotnictví je jedna z oblastí, kterou v kraji řídí komunisté, a to prostřednictvím radní Fialové, jež k tomu neměla a nemá jakoukoliv kvalifikaci či zkušenosti. Výsledkem je zhoršení stavu hospodaření krajských nemocnic a v případě například mladoboleslavské nemocnice i odchod velkého počtu lékařů. Se zdravím občanů Středočeského kraje nelze dále hazardovat nekompetentním řízením. Je potřeba, aby voliči nekompetentní komunistické radní od rozhodování o osudu Středočeského kraje odstavili.

„Uplynulých osm let vlády rudo-oranžové koalice socialistů a komunistů bylo i osm let promarněných příležitostí, jak posunout Středočeský kraj kupředu. Místo toho rozvoj kraje stagnuje, což je nejlépe vidět nejen na stavu silnic v našem kraji, ale například i na tom, jak kraj v posledních letech hospodaří. Z finančního armagedonu, který odstartoval hejtman David Rath, se kraj dlouho dobu vzpamatovával. Současná koalice ČSSD a KSČM hospodaří tak, že ke škodě kraje rostou běžné výdaje a investice v lepším případě stagnují, nebo se prostředky na ně nedaří vyčerpat. To je potřeba změnit a začít kraj znovu rozvíjet,“ říká Jan Skopeček, předseda ODS ve Středočeském kraji.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.