Okamura: Děkuji panu prezidentovi za jeho práci pro občany a přeji mu pevné zdraví

27.12.2018 11:30

Komentář na facebookovém profilu k vánočnímu poselství prezidenta Zemana

Okamura: Děkuji panu prezidentovi za jeho práci pro občany a přeji mu pevné zdraví
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Ve Vánočním poselství prezidenta republiky zazněly slova kritizující politickou hysterii, práci médií a pokusy vyvolávat atmosféru špionážní mánie. S tímto hodnocením musíme naprosto souhlasit. Naše hnutí SPD také plně sdílí kritické názory prezidenta republiky na vyplácení sociálních dávek osobám odmítajícím práci – to podporuje vláda Andreje Babiše. Bohužel také bereme velmi vážně varovná slova prezidenta o možném ekonomickém zpomalení a hrozbě krize. Měli bychom se připravit na horší ekonomické časy a k té přípravě, v souladu s názorem pana prezidenta, patří i to, abychom se nevraceli zpět k tzv. blbé náladě a nenechali se rozeštvávat lepšolidmi a Českou televizí.

Je nutné říci, že současná vláda se místo efektivních hospodářských kroků, zabývá vyhazováním čínských mobilních telefonů z úřadů. Pan prezident má také pravdu v tom, abychom se nenechali děsit čínskými agenty, kteří zkoumají, jak je možné, aby Evropě v 21. století tak dokonale nefungovala železniční a dálniční doprava. Bohužel se na této špiónské hysterii podílí i premiér Andrej Babiš.

Samozřejmě nemůžeme souhlasit s podporou nasazení českých vojáků v Afghánistánu, tak jak ji ve svém projevu deklaroval prezident Zeman. Tento náš nesouhlas je dlouhodobý a naše hnutí usiluje o ukončení této mise. V Afghánistánu zbytečně umírají naši vojáci a zbytečně na misi vydáváme miliardy. Proto by mělo být i pro voliče ČSSD a KSČM šokující, že tyto dvě strany podporují vládu, která podporuje americkou expanzivní politiku. Víme, jak se Američanům podařilo rozvrátit Blízký východ. Naše vojáky a naši armádu potřebujeme v naší zemi, aby chránili naši zemi, naše občany a naše hranice. Terorismus a agrese islámu nám nehrozí v Afghánistánu, ale v Evropě.

Je nutné ocenit moudrá slova prezidenta připomínající tvořivou práci lidí. Tvořivá práce našich lidí je největší bohatství této země a je nutné si jí vážit.

Jsem rád, že prezident slíbil, že bude i nadále usilovat o obranu národních zájmů České republiky a její suverenity jak v oblasti migrace, tak v oblastech dalších a že bude podporovat ekonomickou diplomacii.

Za SPD určitě můžeme panu prezidentovi slíbit, že jako opozice budeme i nadále konstruktivním kritikem vládních návrhů. Na rozdíl od vlády Andreje Babiše budeme nadále odpůrci globálního paktu o uprchlících, Istanbulské smlouvy, likvidace manželství jako vztahu muže a ženy, evropské centralizace, války v Afghánistánu, neadresných sociálních dávek pro nepřizpůsobivé, EET, sankcí proti Rusku, deficitního rozpočtu a plýtvání. Budeme i proti likvidaci malých a středních českých podnikatelů a budeme proti podpoře nadnárodních korporací, které nás ždímají a vyvádějí zisk pryč. To jsou všechno věci, které bohužel vláda prosazuje či již prosadila.

Stejně jako pan prezident SPD prosazuje přímou volbu politiků. A také souhlasíme s tím, že zdravým lidem, kteří odmítnou nabízenou práci, by měly být odňaty sociální dávky.

A stejně jako pan prezident podporujeme Visegrád (V4) a odpor k migračním kvótám. Souhlasíme, že „jedním z národních zájmů a projevem suverenity dané země je to, že si tato země sama rozhodne, koho chce a koho nechce přijmout na své území“.

Také souhlasíme s prezidentem, že je třeba respektovat výsledek demokratických voleb a že ti, kdo hází květiny do odpadkových košů, jsou „primitivní hlupáci“.

Též se nám líbila prezidentova poznámka o „lepšolidech“. Ti chtějí všem radit, ovládají média a neziskovky, ale nikdo jim prakticky nevěří. „Važte si lidí, kteří v životě něco dokázali, a s úctou přijímejte jejich rady. Naopak ignorujte radílky, kteří sami v životě nedokázali nic,“ to jsou slova pana prezidenta, která také schvalujeme.

Závěrem chci poděkovat panu prezidentovi za jeho práci pro občany České republiky a popřát mu pevné zdraví.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…