Okamura: My v Úsvitu neřečníme, pracujeme

16.01.2015 20:07

Právě jsem se vrátil z demonstrace "ISLÁM V ČESKÉ REPUBLICE NECHCEME!" Panovala skvělá atmosféra - přestaňme již mlčet! Dnes byla zveřejněna zpráva Evropského policejního úřadu (Europol), který upozorňuje, že riziko teroristických útoků je tak vysoké, že je nesmírně náročné odvracet všechny hrozby. Naplňuje se bohužel postupně scénář ohledně islámu, na který již dlouho upozorňuji a byl jsem za to dosud vždy jen médii a ostatními politiky popliváván a zesměšňován.

Okamura: My v Úsvitu neřečníme, pracujeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tady politici řeší problém vždycky až když nastane, místo abychom kladli důraz na prevenci.

Ale my v Úsvitu neřečníme, pracujeme! Tento týden jsme předložili novelu zákona o církvích, která zabrání šíření myšlenek radikálního islámu v ČR. Církve, které budou chtít vyučovat na školách nebo provádět duchovní činnosti by nejprve musely projít kontrolou BIS, Vojenského zpravodajství a policie, zda-li nepředstavují pro ČR ohrožení národní bezpečnosti nebo veřejného pořádku. V současnosti na základě stávajících zákonů totiž zcela aktuálně hrozí, že budou radikálním vyznavačům koránu a práva šaría přiznána v ČR další zvláštní práva, jelikož již splnili první podmínku deseti let platné registrace. Přijetí této novely zákona by na jedné straně jakýmkoli radikálním církvím značně ztížilo situaci a na druhé straně jasně určí, které orgány budou nést odpovědnost za případná rizika. Doufáme, že se k našim dlouhodobým výzvám konečně připojí i další politické strany v Parlamentu a přestanou strkat hlavu do písku. Zákon spolunavrhujeme s iniciativou Islám v ČR nechceme, které tímto velmi děkuji za spolupráci.

V Úsvitu připravujeme také novelu imigračního zákona, která ztíží pobyt radikalistů na našem území. Chceme žít v míru a prosperitě, v zemi, kde budou mít slušní lidé hlavní slovo, kde se budou zachovávat naše kulturní tradice, zvyklosti a demokratické zřízení.
Nelíbí se nám také, že jsou v Česku muslimům povoleny výjimkami ze zákona takzvané halal porážky, které se provádějí naprosto nehumánním způsobem, kdy se zvířata podřezávají bez umrtvení a velmi přitom trpí. I tomu se budeme v Úsvitu věnovat a připravíme svůj návrh zákona. Při porážce stylem halal (tzv. Zabíha) musí být zvíře podříznuto muslimem za recitace modlitby a to záměrně bez předchozího omráčení (aby tu modlitbu slyšelo), někdy zvíře umírá i několik minut! Zvíře je tedy při porážce při plném vědomí! Ačkoliv je tento způsob ke zvířeti velmi krutý a byl i v mnoha státech zakázán, byla mu v ČR udělena v roce 2010 výjimka Ministerstvem zemědělství v zákoně o ochraně zvířat, kdy se nadřadil islám nad ochranu zvířat a nyní je možné zde tyto rituální vraždy praktikovat. S tímto jediný Úsvit nesouhlasí, zatímco jiné strany naopak tyto způsoby pomohly prosadit.

Žádáme také o prověření, zda-li muslimové v ČR skutečně dodržují zákony, jelikož na jedné straně otevřeně například v brněnské mešitě vyzývají "k nenávisti vůči nevěřícím" či v pražské mešitě distribuují nenávistné a nadřazenecké knihy a na druhé straně zákon jasně říká, že církve nesmí popírat lidská práva a nesmí diskriminovat například na základě pohlaví nebo vyznání.

Prosím Vás o naší veřejnou podporu, ať i politici ostatních stran cítí Vaše hlasy a podpoří naše návrhy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.