Okamura: Nabídněme konkrétní pomoc terorizovaným občanům Strýčkovic

28.03.2014 9:50

Tomio Okamura na jednání zastupitelstva obce Strýčkovice.

Okamura: Nabídněme konkrétní pomoc terorizovaným občanům Strýčkovic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Předseda Hnutí Úsvit Tomio Okamura dnes 28.3. večer v 18h navštíví jednání zastupitelstva obce Strýčkovice na Domažlicku, kde Romský klan terorizuje vesnici a místní obyvatelé dostali policejní ochranu. Ještě donedávna žila stovka obyvatel poklidným a spokojeným životem. Poslední rok ale tady zažívají doslova peklo. Přistěhoval se a vesničku terorizuje romský klan, který se tu usadil poté, co ho vyštvali lidé z jiné obce kvůli násilnostem. Každý před těmito Romy raději uhne z cesty. Jejich výpravy se opakují s pravidelností, když si vyzvednou sociální dávky a nakoupí za ně alkohol. Opilí pak ztrácejí pud sebezáchovy, nemají úctu k životu jiného člověka. Podle svěděctví místních obyvatel Romové chodí po vsi a vykřikují, že jsme bílé svině, že nás rozsekají sekerou a vypálí domy. Romové také hází dlažební kostky po domech i lidech, kterým navíc vyhrožují, že je zabijí a uříznou jim hlavu. Smějou se obyvatelům do obličeje, že se jim nemůže nic stát, protože mají papíry na hlavu.

Cílem návštěvy Tomia Okamury je nabídnout konkrétní pomoc místním občanům v řešení této situace, kdy jsou slušní lidé terorizovaní parazitující menšinou. Tomio Okamura navštíví zasedání zastupitelstva obce, setká se s místními občany, aby zjistil všechny podrobnosti a na základě toho přípraví návrhy konkrétních řešení.
 Tomia Okamuru doprovodí místopředseda poslaneckého klubu hnutí Úsvit poslanec Marek Černoch.

Naposledy situace eskalovala minulý pátek, kdy dva Romové vymlátili okna u sousedních domů a policie dokonce poskytla jednomu z poškozených krátkodobou ochranu. Tento muž má svědčit u soudu proti dvěma členům tohoto romského klanu, kteří ho loni napadli a málem ubili k smrti. „Dřevěným hranolem mě srazili z motorky a pak zkopali. Křičeli, že jsem bílá mrdka a že mi podpálí barák,“ řekl poškozený novinářům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…