Okamura: Odpůrci radikálního islámu jsou podle Dienstbiera pomatenci

24.01.2015 18:45

To napsal ministr pro menšiny Dienstbier o lidech, kteří minulý týden demonstrovali na pražském Hradčanském náměstí proti radikálnímu islámu (byl jsem mezi nimi).

Okamura: Odpůrci radikálního islámu jsou podle Dienstbiera pomatenci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Doslova napsal toto: “Pár pomatených šiřitelů strachu na Hradě. Strachu jako důvodu k nenávisti k libovolné skupině lidí se sebemenší odlišností. Kolektivní vina, nesnášenlivost a odsudek bez znalostí jsou zjevně v naší společnosti stále přitažlivými principy hodnocení lidí.“

Ano, pan ministr má v mnohém „pravdu“, jelikož právě on sám je šiřitelem kolektivní nenávisti vůči všem, kdo mají kritický názor na jeho vidění světa zpoza oken pražské kavárničky pro elitní synky. Ano, a má „pravdu“ – vládne tu také strach, a to nikoliv z neznámého a vzdáleného, ale strach z nenávistné ideologie, která umí z lidí dělat masové vrahy. Moc si přeji, aby tento strach sdíleli i muslimové na celé planetě a reformovali stávající učení islámu a přetvořili ho z bojové víry na víru lásky, tolerance a míru. Dokud teze jejich víry budou budit strach vůči jinověrcům, tak ten strach jinověrci mít budou. Ten strach není útočná reakce, ale obranná. Pokud neumí naše víry žít ve shodě a toleranci, pak je rozumné žít každý jinde. Ne proto, že by křesťané a židé neuměli žít s muslimy, ale muslimská víra bohužel nutí věřící k nadřazenosti vůči ostatním, učí zákony neslučitelné s demokratickými evropskými principy, a to je kritické ohrožení demokracie, protože demokratický stát může fungovat, jen když jeho občané sdílí základní demokratické principy. Není možné sladit zákony ČR, které říkají, že všichni jsme si rovni a nejvyšším právem je Ústava, a zákony šaría, které říkají, že nejvyšší zákon je šaría nadřazená všemu a lidé si před Bohem a zákonem rovni nejsou.

A tento zbytečný ministr „bez práce“, jehož úřad nás všechny stojí nehorázné peníze aniž by měl jakékoliv výsledky, by měl už konečně rezignovat. Nevidím jediný přínos jeho nákladné funkce kromě přínosu pro samotného pana ministra.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce