Okamura: Povinné přijímání imigrantů není reálné řešení problému, ale další přináší

27.05.2015 20:47

Tomio Okamura z hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k informaci Evropské komise, že by ČR měla přijmout celkem více než 1800 uprchlíků převážně ze Sýrie a Eritreje.

Okamura: Povinné přijímání imigrantů není reálné řešení problému, ale další přináší
Foto: SPD
Popisek: Tomio Okamura. předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie

Považuji za zcela skandální a za vrchol arogance, že někdo suverénnímu státu může přikazovat, kolik přijme ilegálních imigrantů. Povinné přijímání určitého procenta imigrantů, navíc z převážně muslimských zemí jako je Sýrie či Eritrea, není reálné řešení problému, ale další problémy přináší. Rozhodování o tom, jestli nějaká členská země Evropské unie přijme či nepřijme imigranty, případně kolik, musí zůstat právem každé jednotlivé suverénní země. Je bezpodmínečně nutně všemi legálními prostředky odmítnou kvóty, které by ČR diktovaly, kolik musí přijmout imigrantů. V opačném případě považuji za nutné vyvolat celostátní referendum na toto mimořádně závažné téma, aby občané mohli dát jasně najevo svůj názor, podle kterého se musí politici řídit.

Přijímání a přerozdělování všech imigrantů znamená jediné: je to signál všem převaděčům, ale i ekonomickým migrantům, že se Evropská unie s imigrací, včetně té nelegální, smířila a že dveře do Evropy jsou otevřené hledačům lepšího života z celé planety. Tím, že se v naší zemi začnou usazovat ilegální imigranti z naprosto jiného kulturního světa, žádný problém neřešíme, ale naopak - vytvoříme další obrovský problém, a to přímo u nás doma. Nejsem necita, ale na to prostě nemáme. Výsledkem bude jen sociální pnutí a velké problémy. Náš stát i EU jsou zadlužené až po uši, nemáme kvůli hospodaření dosavadních vlád peníze na důchody, na nemocné děti se sbírají plastová víčka. Podle policejních statistik stoupá za současné vlády v ČR kriminalita cizinců. A ještě budeme přijímat a živit ilegální imigranty z Afriky či Arábie?

Největší lež je tvrzení, že se muslim přizpůsobí. Je to až neuvěřitelné, ale kdekoliv připustíte, aby se usadil větší počet muslimů, téměř vzápětí začnou zpochybňovat místní zákony a přinutí státní správu, aby jim začala poskytovat výhody proti místním obyvatelům. Je jedno, jaké je v té zemi zřízení, jak vypadá sociální systém, jaké jsou typy dávek. Za poslední generaci neexistuje žádný příklad přijatelné integrace muslimů v západní Evropě, USA ani Austrálii. Jihoasijské státy jim dnes upírají základní občanské svobody. Můžeme se nad tím ušklíbat, ale sami žádné lepší řešení neznáme.

Našli bychom mnoho islámských zemí, které jsou bohatší než většina zemí Evropy a mají bezesporu ekonomickou sílu se o své souvěrce postarat. A je pozoruhodné, že tyto země se o své souvěrce postarat nechtějí.

To, co je naopak bezpodmínečně potřeba, je pravý opak - vlády evropských zemí by se měly shodnout na nulové toleranci jakékoliv nelegální imigrace. Tento signál je nutný proto, aby se zastavil příval ekonomických migrantů, který se dnes stal už i slušným komerčním byznysem jak pro pašeráky lidí, tak pro lidskoprávní firmy. Je potřeba okamžitě zastavit štědrý sociální systém vůči imigrantům v evropských zemích, který je tím hlavním lákadlem a důvodem tohoto mafiánského velkobyznysu s lidmi.

Evropská komise jen navazuje na dubnové hlasování Evropského parlamentu, který prohlasoval kvóty pro imigranty i díky hlasům českých europoslanců ČSSD, KDU-ČSL a TOP09. Komunisté se pouze zdrželi a kvóty také neodmítli. Neuvěřitelné jednání, které hraničí s vlastizradou.

Tomio Okamura - poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie, www.spd.cz

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.