Okamura: Proč já za střední Čechy?

16.09.2013 16:32

Ptáte se mě, jaký mám vztah ke středočeskému kraji, kde budu kandidovat jako lídr našeho hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury a zde je moje odpověď.

Okamura: Proč já za střední Čechy?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Bydlím už dvacet let na okraji Prahy a středními Čechy tedy jezdím prakticky neustále - i když hlavně pracovně - jelikož po celých středních Čechách rozvážím už dvacet let ročně desetitisíce svých japonských turistů a díky tomu má mnoho Středočechů práci - od obyvatel historické Kutné Hory, Konopiště, až po Mělník, Karlštejn či Křivoklát a další místa v kraji. Samozřejmě, z hlediska cestovního ruchu těží střední Čechy z blízkosti Prahy, která je celosvětově vyhledávanou destinací.

Abych přivezl turisty i mimo Prahu, tak jsem v této souvislosti s kamarády zorganizoval například soutěž o nejlepší regionální recepty například na Mladoboleslavsku - akce se jmenovala "jak chutná Mladoboleslavsko" a byla startem k celostátním kulinářským akcím, při nichž hledáme staré a třeba i zapomenuté tradiční regionální recepty - cílem je přilákat další turisty a dát lidem ve Středních Čechách další dobrou práci. Škoda, že když jsem chtěl podobnou akci zorganizovat například na Zlínsku, politici mi hodili klacky pod nohy a nechtěli spolupracovat - přitom turisty potřebujeme po celé republice jako sůl, jelikož díky nim se vytváří nová pracovní místa a příjmy.

Abych to zkrátil - střední Čechy mě svými památkami a krásami živí a já se na oplátku snažím živit Středočechy. Bojuji, aby Střední Čechy byly co nejkrásnější, co nejatraktivnější, co nejpříjemnější - mně v tomto věřit můžete - protože to nedělám a neříkám jen tak, abych se zalíbil - říkám to proto, že čím budou Střední Čechy lepší a lepší, tak se to odrazí nejen na životě mnoha Středočechů, ale také přímo na mé práci, která mě živí, tedy na dovozu zahraničních turistů do naší republiky. I v tomto ohledu budu pro kraj pracovat na maximum - protože je to v mém nejvlastnějším zájmu. Mí voliči na Zlínsku to vědí - po volbách jsem na ně nezapomněl - pravidelně kraj objíždím, jednám se starosty - stovky lidí na mě má mobil a mail a řešíme spolu jejich starosti.

A na závěr dodávám, že za středočeský kraj kandiduji také proto, že je to největší kraj v naší republice, takže volební výsledek ve středočeském kraji je zcela klíčový pro celostátní výsledek hnutí Úsvit přímé demokracie. Zlínský kraj, za který jsem senátorem, je velmi malý a tak ani velmi dobrý výsledek na Zlínsku nezachrání celostátní čísla. A samozřejmě bych se rád také postavil přímo čelem panu Kalouskovi, s jehož politikou dlouhodobě nesouhlasím.

Cílem je jediné, prosadit co nejrychleji a s co nejsilnějším mandátem program, co jsem slíbil voličům, to znamená zákon o referendu (aby mohli lidé závazně navrhovat, měnit a rušit zákony), uzákonění přímé volby a odolatelnosti politiků, prosazení zákona o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti pro politiky, soudce, státní zástupce a exekutivu, zákon o majetkových přiznáních i zpětně, jelikož krást nesmí být beztrestné a další.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …