Okamura (SPD): Ani chytrá horákyně by to nevymyslela lépe

13.09.2016 16:48

Projev na 49. schůzi sněmovny 13. září 2016:

Okamura (SPD): Ani chytrá horákyně by to nevymyslela lépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové, žádám o zařazení mimořádného bodu na program schůze Poslanecké sněmovny s názvem "Přijímání migrantů českou vládou a výzva k odmítnutí bezvízového styku pro Turky". Rád bych tímto bodem doplnil již odsouhlasený nový bod dnešního programu, který si prohlasovala vládní koalice. Musím na adresu Sobotkovy vlády říci, že ani chytrá horákyně by to nevymyslela lépe. Vládní koalice si na dnešek sama sobě zařadila bod, který má před krajskými volbami přesvědčit voliče, že koaliční strany jsou proti přijímání migrantů a proti neregulovanému vstupu islamistů z Turecka. Absolutní opak je však pravdou. Vláda migranty přijímá a dokonce odsouhlasila bezvízový styk Turecku a podporuje sbližovací jednání mezi Evropskou unií a Tureckem. Uvidíte za malý okamžik, že mám pravdu. Nic se totiž nemění na rozhodnutí Sobotkovy vlády legální africké, arabské migranty a migranty z nekompatibilních kultur přijímat. Vláda už příchod několika tisíc migrantů odsouhlasila a kontinuálně migranty do České republiky přijímá. Bude tomu tak i nyní během celého podzimu.

Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie SPD s tímto jednáním vlády samozřejmě absolutně nesouhlasí. Sobotkova a Babišova vláda před týdnem odsouhlasila další půl miliardu na trvalou integraci těchto migrantů do České republiky, přitom všichni dobře víme, že integrace lidí, kteří po staletí žili a žijí v jiné kultuře, v jiném kulturním a hodnotovém systému je nemožná. To ukazují zkušenosti ze všech západních zemí. Vláda je slepá a hluchá. To opravdu všichni ti ministři neví, že jeden z nejzákladnějších příkazů proroka Mohameda platný pro všechny muslimy je, že jeho příkazy jsou neměnitelné, nereformovatelné a věřící je musí plnit doslova? Nelze tedy přinutit muslima, aby respektoval ženu jako plnohodnotného člověka, stejně tak, aby nepovažoval za zločince gaye a lesby. Nelze tedy přinutit muslima, aby uznal, že je jakýkoliv náš zákon nadřazený zákonu, který projevil Mohamed.

Pokud jde o Turecko, dnes už konečně není tajné, že Turecko je země, která spěje k islamistické diktatuře a nemá co pohledávat v Evropské unii a je pro Evropu dlouhodobě bezpečnostním rizikem. Vzpomeňme jen, že vojensky napadlo i jiného člena NATO, Řecko, a dones vojensky okupuje další zemi Evropské unie, Kypr.

Dámy a pánové, navrhuji jako nový bod programu bod, na kterém bychom prodiskutovali a schválili výzvu Sobotkově vládě, která bude vyjadřovat skutečnou vůli občanů a bude mít i reálný význam. A teď se vaším hlasováním ukáže, jestli to vládní koalice myslí skutečně vážně s odmítnutím migrantů a s postojem vůči Turecku a jestli to myslí opravdu vážně. Navrhuji diskutovat v rámci odsouhlaseného bodu, který navrhuji, o tomto textu rezoluce, který navrhuje naše hnutí SPD.

"Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vyzývá vládu, aby ihned ukončila dobrovolné přijímání všech migrantů, kteří nelegálně vstoupili na území Evropské unie, všech migrantů islámského vyznání, a to i na základě kvót Evropské unie, a takové migranty, kteří již pobývají na území naší republiky, vrátila do země původu nebo země, z níž do České republiky vstoupili. Dále Sněmovna vyzývá vládu České republiky, aby iniciovala jednání o ukončení přístupových rozhovorů o vstupu Turecka do Evropské unie a zamítnutí bezvízového styku Turecka do zemí schengenského prostoru."

To je náš návrh našeho hnutí SPD a to je to řešení, které považujeme za správné a absolutní.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce