Okamura (SPD): Ani po sedmi letech vláda nepředložila důchodovou reformu

25.08.2020 19:33

Komentář na facebookovém profilu k předvolebním slibům a ekonomické a společenské realitě

Okamura (SPD): Ani po sedmi letech vláda nepředložila důchodovou reformu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Tomio Okamura: Aktuality 12.8.2020

Strany vládní koalice ANO a ČSSD se navzájem předhánějí v předvolebních slibech zvyšování důchodů, přitom zajištění stability penzijního systému a sociálního bezpečí našich důchodců vyžaduje systémové kroky. A ty tyto strany ani po sedmi letech společného vládnutí neudělaly. Ani po sedmi letech vláda nepředložila žadnou důchodovou reformu, kterou přitom nutně potřebujeme. Hnutí SPD samozřejmě podporuje zvyšování starobních a invadliních důchodů, ale potřebujeme hlavně podpořit počty dětí v pracujících rodinách, neboť v rámci našeho průběžně financovaného důchodového systému v principu platí na důchody penzistům jejich děti a vnoučata. Tím se nijak nechci dotknout bezdětných pracujících občanů, ti mají na důchod také samozřejmě nárok, mluvím jen o principu našeho důchodového systému. Stabilita důchodového systému bez podpory pracujících rodin s dětmi není tedy možná. Výši důchodů je třeba vázat na růst průměrné mzdy a pevně vázat výši nejnižších důchodů na výšku minimální mzdy, což je v současnosti necelých 15 tisíc korun měsíčně. Tento návrh z pera SPD již leží ve Sněmovně. Vláda ČR ale tyto věci neřeší a důchodcům dává pouze jednorázové dávky. Jedná pod heslem „dnes vám dáme, zítra nás volte a co s vámi bude pozítří, se nestarejte". To je pro SPD nepřijatelné.

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví? (Ptáme se od 25. 8. 2020)

67%
33%
hlasovalo: 13495 lidí

A pojďme k druhé zprávě. Zmatky kolem prevence proti koronaviru, kdy se opatření mění na základě politického zásahu premiéra Babiše, nikoli odborníků, definitivně pohřbily důvěru v odborné hledisko při rozhodování o nutných opatřeních při jednání vlády. Změny, kompromisy, nejasnosti a zmatky, to je realita. Výsledkem nemůže být nic jiného než zdravotní komplikace a ekonomická pohroma. Premiér Babiš má bohužel jediný zájem, a to svádět odpovědnost na druhé. Těmito kroky potvrzuje, že tato vláda není vládou odborníků. Hnutí SPD požaduje rezignaci odpovědných osob v rezortu zdravotnictví za zmatečná opatření omezující naše občany, přičemž vše šlo upravit již dávno příslušnou změnou zákona o ochraně veřejného zdraví, jak navrhovalo SPD již v počátku pandemie.

A třetí zpráva. Českou vládou podporované bojové expedice v africké republice Mali se ukazují jako šílený podnik zbytečně hazardující s životy našich vojáků. V Mali, kam Babišova vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM poslala naše vojáky na základě požadavku EU, došlo k vojenskému převratu. Převrat má podporu veřejnosti a organizovali ho příslušníci malijské armády, kteří se vrátili z výcviku v USA a Rusku. V Mali vládla zkorumpovaná vláda, která čelila řadě povstání, včetně povstání vedených islamisty. Mali je saharská země s kmenovou společností, kde je stále ještě uplatňováno otroctví. V zemi mají zásadní zájmy francouzské a nadnárodní firmy. Plně se ukazuje nesmyslnost a lokajství zahraniční politiky naší vlády, a proto žádáme okamžité stažení našich vojáků.

A pojďme k další zprávě. Hnutí SPD podporuje žádost prezidenta Trumpa o nasazení Národní gardy USA tam, kde pokračují nepokoje a rasová válka. V Portlandu a na dalších místech USA zuří střety policie s demonstranty a také střety různých skupin občanů. Zfašizovaní aktivisté vyvolávají rabování a faktický rozklad společnosti. Je zřejmé, že tato fakticky občanská válka je směřována k ovlivnění výsledku blížících se prezidentských voleb. Prezident Trump žádá místní úřady o souhlas s nasazením Národní gardy k obnovení pořádku a zákonnosti a v tomto má i podporu hnutí SPD.

A poslední zpráva. Běloruské problémy si musí řešit Bělorusové. V Bělorusku probíhají akce proti stávajícímu prezidentovi Alexandru Lukašenkovi i na jeho podporu. Je třeba respektovat právo demonstrovat za svůj názor a řešit věci v rámci běloruské ústavy, která byla přijata referendem, jehož platnost nikdo nezpochybňuje. Politickou situaci v Bělorusku si musí vyřešit sami Bělorusové a nikoliv EU, NATO či premiér Babiš.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.