Okamura (SPD): Brněnské hlavní nádraží už opět okupují desítky Romů

04.06.2022 18:11 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k romským uprchlíkům z Ukrajiny.

Okamura (SPD): Brněnské hlavní nádraží už opět okupují desítky Romů
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Máme tady další příklad toho, jak Fialova vláda nechává ve velkém zneužívat náš sociální systém. „Money, money! Pít! Jídlo!“ Houf romských dětí ve věku asi od šesti do jedenácti let se sbíhá a natahuje ruce, uvádí reportáž Novinek.cz. Prostor před brněnským hlavním nádražím už opět okupují desítky Romů zejména z Ukrajiny. Podle vedení Brna si přijeli pro dávky, jakmile je dostanou, zase zmizí... Toto je další příklad selhání neschopného premiéra Petra Fialy (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), kteří záměrně nechávají zneužívat peníze z daní našich občanů.

„Shromažďují se před nádražím a nedalekým úřadem práce, protože čekají, až jim bude vyplacena dávka. Přijíždí jednou měsíčně, zdržují se jen po dobu, než dostanou peníze, a pak zase mizí. Nehledají žádné přístřeší, nechtějí jídlo, pití. Jsou zvyklí na jiný způsob života,“ popsala brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS), která premiéra Fialu v tomto otevřeně podporuje...

„Jedná se často o negramotné Romy, oni jsou zvyklí žít kočovným způsobem života a s tím souvisí i to, že jim vyhovuje být někde na trávě. Oni opravdu nic nechtějí, jen čekají na dávky, úřad práce nazývají bankou,“ popsal šéf brněnského odboru sociální péče Jan Polák.

Hnutí SPD jasně říká, že máme poskytnout přiměřenou dočasnou ochranu a přístřeší pouze skutečným válečným uprchlíkům, a to pouze na nezbytně nutnou dobu. Na druhé straně nevidíme žádný důvod k vynakládání veřejných prostředků na péči o migranty, kteří válečnými uprchlíky nejsou, a to na úkor občanů České republiky. Nekompetentní vláda Petra Fialy a ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN udělali z České republiky nejlepší bankomat v Evropě, ovšem za peníze občanů. Žádné další nepřizpůsobivé v naší zemi nechceme!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.