Okamura (SPD): Bude stačit český velvyslanec v Německu, jako za protektorátu?

11.01.2022 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zahraniční politice Fialovy vlády.

Okamura (SPD): Bude stačit český velvyslanec v Německu, jako za protektorátu?
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

SPD odmítá nepřátelské, hloupé a arogantní výroky předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP09) o tom, že Maďaři mají v nadcházejících parlamentních volbách vyhnat premiéra Orbána. Pokračují tak kroky nové Fialovy vlády na rozvrat spolupráce ve středoevropském regionu v rámci V4 a snaha o posun naší republiky zcela do područí Bruselu a Berlína. Vyjádření Pekarové Adamové navazuje na výroky nového ministra pro evropské záležitosti Mikuláše Beka (STAN), který řekl, že Česká republika bude stát na straně Bruselu proti Polsku a Maďarsku. Ministrovi Bekovi vadí, že polský soud rozhodl, že polské zákony jsou nadřazené nad legislativou Evropské unie. Podle Beka rozhodnutí polského soudu prý destabilizuje středoevropský region. A Česká republika by prý měla uzavřít užší spojenectví s Německem.

Je zřejmé, že s touto vládou bude pokračovat naprostá bezvýznamnost české zahraniční politiky. Nová vláda směřuje k tomu, že už nebude potřeba český ministr zahraničí, ale bude stačit český velvyslanec v Německu, jako za protektorátu. Podle názoru SPD jsou přece vztahy k nejbližším sousedům jako je V4 zásadní. Standartní zahraniční politika suverénní země má mít tři pilíře: nejbližší země a spojenci, velmoci a země, kde máme nějaký ekonomický zájem. Tento princip se teď rozpadá a to je špatně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.