Okamura (SPD): Cenzura v přímém přenosu

29.09.2023 17:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zásahu Evropské komise do voleb na Slovensku

Okamura (SPD): Cenzura v přímém přenosu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

Zoufalé vedení EU přímo zasáhlo do předvolebního boje na Slovensku, aby omezilo případný úspěch protiunijních a pronárodních stran. Evropská komise (EK) vydala varování pro velké sociální sítě před blížícími se volbami v sousedním Slovensku, kde lidé už tento víkend zvolí nové složení parlamentu. Brusel se obává šíření “dezinformací a proruské propagandy”. Cenzura v přímém přenosu. Informoval o tom bruselský web Politico.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

Podle informací serveru Politico se zástupci Evropské unie (EU) nedávno setkali v Bratislavě. Mezi unijními úřady totiž v poslední době rostou obavy ohledně šíření “dezinformačních prokremelských nálad” mezi slovenskými internetovými uživateli včetně stoupenců expremiéra Roberta Fica.

Schůzky se účastnili zástupci firem, jako je Alphabet, Meta (dříve Facebook) a TikTok. Pozvánku obdržela i síť X (dříve Twitter), která ji však odmítla. Elon Musk je jakožto majitel této sítě známý svým postojem, podle něhož prosazuje absolutní svobodu slova.

Politico informovalo, že zástupci zapojených firem v Bratislavě prezentovali opatření, která již podnikají k omezení šíření “dezinformací” na Slovensku.

Evropská komise (EK) nevybírala internetové platformy na seznam nahodile. Hlavním kritériem pro zařazení bylo oslovit alespoň 45 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Dostaly se tak na něj ty nejoblíbenější služby a sítě, jako je například Instagram, TikTok či YouTube.

V případě nedodržení požadavků nadiktovaných z Bruselu hrozí těmto firmám pokuty až do výše šesti procent jejich ročního celosvětového obratu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…