Okamura (SPD): Další byrokratická zátěž a tlak na firmy, aby vyhovovaly zelené ideologii

22.09.2023 8:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekologickým opatřením.

Okamura (SPD): Další byrokratická zátěž a tlak na firmy, aby vyhovovaly zelené ideologii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze sněmovny. Na programu byly novely drážního zákona a zákoníku práce

Fialova vláda zavádí šílené zelené buzerace z Bruselu. Ke koaličním pozměňovacím návrhům takzvaného konsolidačního balíčku patří například ten, který zasahuje do zákona o účetnictví, kde upravuje povinnost některých korporací vyhotovovat každoroční zprávu o udržitelnosti. Půjde hlavně o velké firmy, banky a firmy kotované na burze. Podle předlohy má jít o firmy mající v daném roce nad 500 zaměstnanců. Budou muset informovat o tom, jak jejich činnost dopadá třeba na životní prostředí, sociální otázky nebo lidská práva. Informovalo o tom Echo.

Jde o další transpozice nesmyslů z Bruselu souvisejících s Green Dealem. Jedná se o další byrokratickou zátěž a tlak na firmy, aby vyhovovaly zelené ideologii. Připomíná mí to bolševické kádrování – dříve se kádrovalo, kdo je jak rudý, nyní se kádruje, kdo je zelený a duhový (gender). Je to i podobné "sociálnímu kreditu" v komunistické Čínské lidové republice. Hnutí SPD udělá maximum pro to, aby balíček v podobě předkládané Fialovou vládou nebyl schválen.

„Povinnost vykazovat zprávy o udržitelnosti je rozvržena do několika fází, přičemž pozměňovací návrh obsahuje pouze první fázi náběhu této povinnosti,“ dodává důvodová zpráva k návrhu. V dalších letech se mají povinnosti rozšířit i na další podniky.

„ESG data ve výročních zprávách budou zdrojem informací pro banky a investory, kteří musí podle zákona sledovat ESG dopady svých investic. Spolu s dalšími nástroji Evropské unie, jako je například taxonomie, má povinný reporting ESG dat umožnit alokovat peníze do zelené ekonomiky a udržitelnosti, a splnit tak cíle Green Dealu,” uvedl ke směrnici přijaté v létě Evropskou komisí Filip Gregor z Frank Bold Advisory.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.