Okamura (SPD): Důvěra v Českou televizi se dostala na historické minimum

08.04.2018 14:08

Komentář na facebookovém profilu k zpravodajství České televize

Okamura (SPD): Důvěra v Českou televizi se dostala na historické minimum
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Tomio Okamura v pořadu Horké téma

Poslanci SPD nepodpoří zprávu o činnosti a hospodaření České televize. Nepovažujeme činnost České televize za objektivní zpravodajství a její hospodaření není možné účinně kontrolovat. Na veřejnosti se objevují vážná podezření, že hospodaření České televize je pod vlivem zájmových skupin a obsah a forma zpravodajství slouží zájmům EU a nikoliv České republiky.

Důvěra v Českou televizi se dostala na historické minimum. Ukazuje to takzvaný index důvěryhodnosti. Vyplývá to z Výroční zprávy o činnosti České televize v roce 2017, kterou tento týden obdrželi poslanci. Vrcholí tak trend započatý v roce 2014, kdy se důvěryhodnost stanice snížila poprvé. Česká televize se však jakýmkoli změnám směrem k objektivnímu zpravodajství a průhlednému hospodaření brání. A naopak za veřejné peníze pomlouvá kritiky tohoto stavu jako jsem já a SPD. Připomíná to mafii. Tristní je, že to dělají za peníze občanů. Rozpočet ČT je 7 miliard korun.

V této souvislosti mediální expert Jan Potůček říká, že si ČT o ostrou reakci někdy říká sama a jako příklad zmínil březnový střet jednoho z reportérů pořadu 168 hodin a Tomia Okamury. Redaktor se řadou více než deseti otázek dožadoval objasnění Okamurova tvrzení, podle kterého pořad lže. „To bylo zbytečně přitažené za vlasy. Možná by bylo lepší ze strany reportérů trošičku ubrat, protože nahrávají politikům. Měli by chápat, že situace pro ČT je docela vážná a že je potřeba uvažovat strategičtěji,“ říká Jan Potůček.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…