Okamura (SPD): Je potřeba nechat lidi svobodně dýchat

06.02.2019 7:37

Komentář na facebookovém profilu k článku na serveru Novinky.cz·na téma prověřování sociálních sítí.

Okamura (SPD): Je potřeba nechat lidi svobodně dýchat
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Při čtení článku ze serveru Novinky.cz s nadpisem „Většina nenávistných komentářů zmizí ze sociálních sítí do 24 hodin. Hlídají je tisíce lidí“ jsem nevěřil svým očím. Kontrola. Represe. Velký Bratr tě sleduje. Přesně o tom přece psal Georg Orwell! Otázkou je, co je „nenávistný“ příspěvek – ten protiimigrační či protiislámský? Evropská unie úkoluje majitele sociálních sítí, aby špehovali a udávali uživatele. A ještě z těchto lidí dělá takové novodobé úderníky. Komunistický režim měl své úderníky velmi v oblibě. Tehdejší mocní se úderníky rádi chlubili. Jednou takový úderník splnil plán na 110%, jindy na 120%.

Dnešní úderníci nestaví silnice ani nekalí ocel. Dnešní úderníci sledují komentáře uživatelů sociálních sítí a „prověřují“ je. Prý dokážou prověřit do 24 hodin 92,6% příspěvků. No, sláva! Údajně tak bojují proti šíření nenávisti a dnes tolik oblíbeným „Fake News“. Opět žijeme v době, kdy jedna strana určuje co je a co už není „pravda“. Lidé jsou podle současného establishmentu nesvéprávní a nedokážou sami posoudit realitu. Smutné, kam jsme to třicet let po sametové revoluci dopracovali. Někteří dnešní mocní si s těmi před rokem 1989 opravdu v ničem nezadají.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Třeba taková eurokomisařka od Babiše Věra Jourová (ANO). Ve zmiňovaném článku zcela vážně tvrdí, že ti, co špehují a udávají uživatele na sociálních sítích, jsou „hrdinové digitálního věku“. Chápete to? Nejhorší na tom je, že paní Jourová to myslí smrtelně vážně.

SPD se v každém případě staví za svobodu. Je potřeba nechat lidi svobodně dýchat! Jediné, s čím nesouhlasíme, jsou urážlivé a pomluvné příspěvky – takové budeme z diskusí pod našimi příspěvky nadále mazat! Ať si trollové a fanoušci jiných politických stran spamují svoje vlastní profily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…