Okamura (SPD): Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření

08.08.2020 18:19

Komentář na facebookovém profilu k blížícím se volbám

Okamura (SPD): Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Velice krátký čas ukázal zásadní rozdíly mezi programem SPD a Trikolóry. Za prvé Trikolóra nechce vystoupení z Evropské unie, za druhé Trikolóra odmítá referendum a Václav Klaus mladší řekl, že nechce ani přímou volbu prezidenta. A za třetí, Trikolóra chce zrušit minimální mzdu, což způsobí situaci, že českým občanům, například tátům od rodin v dělnických profesích zaměstnavatel řekne: hele, buď budeš dělat za 10 tisíc, nebo vezmeme rumunského nebo bulharského dělníka. My v SPD odmítáme zrušení minimální mzdy a podseknutí mzdy pro naše občany v manuálních profesích. Programových rozdílů je samozřejmě mnohem více, například SPD chce zestátnění exekutorů a pomoc lidem v dluhových pastích, ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými atd. Program Trikolóry tedy není vůbec jako SPD, je to program ODS a jsem rád, že se to ukázalo.

Jelikož je však hnutí SPD konstruktivní a chceme spojovat a spolupracovat, tak vyzývám ostatní vlastenecké či euroskeptické strany, aby netříštily síly, a podpořili největší vlasteneckou stranu, kterou je SPD. Tak máme jedinou šanci zvítězit nad probruselskými stranami. Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření. V příštích volbách půjde totiž doslova o zachování svobody a existence naší republiky.

Správnou cestu všem vlastencům ukázal letos Jaroslav Foldyna, který se stal členem poslaneckého klubu SPD a posílil naše řady na 19 poslanců. Stejně tak se před měsícem plně integrovalo do SPD úspěšné regionální hnutí Změna pro lidi, které má zastupitele na komunální úrovni v Moravskoslezském kraji. Nyní již bývalí členové tohoto hnutí se stali členy SPD a kandidují za nás v letošních krajských a senátních volbách. Vlastenci táhnou za jeden provaz! Pojďte i vy s námi!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.