Okamura (SPD): Jsme ve válce a ta se nevede jen zbraněmi

25.04.2017 16:20

Projev na 56. schůzi Poslanecké sněmovny 25. dubna 2017:

Okamura (SPD): Jsme ve válce a ta se nevede jen zbraněmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Dovolte mi reagovat na stále častější teroristické útoky v Evropě v prvé řadě s podotknutím, že je jich o trochu více, než nám předkládají naše mainstreamová média. Ale i tak velmi ilustrativní byl poslední útok ve Francii, kde média ohlásila, že v autě měl útočník, potomek muslimských migrantů, pušku a Korán.

Navrhuji pevně zařadit náš návrh novely trestního zákoníku, tisk 985, na zítra po pevně zařazených bodech.

Pro pochopení stavu je třeba vědět, že jsme ve válce. Jednak ji oficiálně vyhlásil Daeš včetně vyhlášení války České republice, ale podle Koránu válka s nevěřícími končí teprve, když celý svět je muslimský a válka se nevede jen zbraněmi. Boj se vede hlavně slovy a šířením myšlenek. To je třeba zastavit v prvé řadě. Terorismus je jen taktika boje. Hlavní boj se vede ideologií.

Za naše hnutí Svoboda a přímá demokracie SPD jsme napsali a podali návrh změny trestního zákona, který by zakazoval propagaci jakékoliv ideologie, která potlačuje práva a svobody, nebo hlásí nenávist. V současnosti totiž zákon zakazuje a trestá pouze propagaci takového hnutí, nikoliv ideologie. Vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL ale náš návrh loni odmítla. A já se vás ptám. Co je na zákazu propagace potírání lidských práv a nenávisti špatně? Nejsem rasista, a proto je pro mě fašismus stejný jako islám.

Vážené kolegyně a kolegové, pokud nechceme terorismus v naší zemi, jsou třeba dvě věci - nemít tu teroristy a nevytvářet jim tu zázemí. To, že u nás nedovolíme propagovat ideologie, které hlásají zničení naší civilizace, je naprosto logický a nezbytný základ naší obrany, na kterou nemáme jen přirozené právo, ale je to i naší povinností vůči našim občanům, kteří jsou první na ráně jako potenciální oběti muslimských fanatiků.

Vážené dámy a pánové, na tuto schůzi Poslanecké sněmovny navrhuji zařazení mimořádného bodu s názvem "Projednání zprávy Nejvyššího kontrolního úřadu o výsledcích kontroly na Ministerstvu financí za rok 2015".

Dovolte mi, abych tento návrh odůvodnil. Soustavně jsme ujišťováni o skvělé práci Ministerstva financí a o vynikajících výsledcích hospodaření České republiky. Každý ovšem vím, že předpokladem pro správnost údajů o výsledcích hospodaření je vedení správného a korektního účetnictví. Pokud Nejvyšší kontrolní úřad zjistil při své kontrole závažné systémové nedostatky, které se týkají účetní uzávěrky, pak nutně vznikají pochybnosti o správnosti státního závěrečného účtu a správnosti účetních výkazů České republiky.

Já, i voliči našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie SPD, jsme velmi znepokojeni v médiích uváděnou výší celkových pochybení okolo 100 mld. korun a také tím, že Nejvyšší kontrolní úřad nalezl systémové chyby a rizika v práci Ministerstva financí. Je proto zásadní slyšet, zda tyto systémové chyby a rizika někdo řeší a jestli je stoprocentně zajištěno, že Ministerstvo financí vykazuje o hospodaření České republiky přesná čísla. Myslím, že všechny účetní v celé České republice překvapilo, když pan ministr financí už v prvním lednovém týdnu věděl, jak dopadlo hospodaření České republiky za celý rok 2016. Je třeba zjistit a prodiskutovat, zdali v práci Ministerstva financí převládá profesionalita, nebo spíše jen politická agitace.

V zájmu odstranění pochybností o této věci navrhují poslanci našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie SPD zařazení tohoto bodu na pořad schůze, a to na dnes po již pevně zařazených bodech. (Hluk v sále neutichá!)

Vážené dámy a pánové, dovoluji si znovu a znovu navrhnout, abychom konečně přijali zákon o celostátním referendu. Navrhuji to tady ve Sněmovně opakovaně a vládní koalice ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL mi můj návrh neustále zamítá. Blíží se konec volebního období a vláda by měla už konečně přestat obelhávat občany a měla by se pustit do plnění vládního prohlášení, a to bodu, který se týká slibu vládní koalice a koaliční vlády, že vláda prosadí zákon o všeobecném referendu.

Žádám proto o pevné zařazení návrhu zákona o referendu, tisk 559, bod 59, na pořad schůze, a to na dnes po již pevně zařazených bodech.

Když se nad nesplněnými vládními sliby zamyslíme, tak je jich velká řada. Neudělali jste důchodovou reformu, takže důchodci živoří. Nevyřešili jste ani systém exekucí, ani lichvu. Nevyřešili jste podporu rodin s dětmi, takže se nadále mladé pracující rodiny bojí mít více dětí. Zásadně jste také zbyrokratizovali podnikání. Za vaší vlády se zásadně zhoršila bezpečnost, takže po ulicích chodí vojáci a policisté se samopaly. Lidé mají čím dál větší obavy ze zhoršující se dostupnosti zdravotní péče a také výsledky českých školáků se v mezinárodním srovnání zhoršují. Ano, nalijme si čistého vína. Lidem nezbývá po třech letech vlády ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL v jejich peněženkách o nic více, než tomu bylo za předešlé vlády Miroslava Kalouska a ODS.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…