Okamura (SPD): Mějme se rádi a čest každé dobré práci

01.05.2018 11:05

Komentář na facebookovém profilu ke Svátku práce

Okamura (SPD): Mějme se rádi a čest každé dobré práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

První máj je lásky čas a současně svátek práce. Přeju nám všem, abychom měli šanci dělat práci, která nás baví a kterou můžeme milovat. Ať to zní sebevíc zprofanovaně - celá naše evropská, ale také asijská civilizace stojí na práci. Naše civilizace s prací a ochotou pracovat stojí i padá.

Jen hlupák si myslí, že problém třeba s důchody vyřeší pouze nějaká účetní reforma, kdy budeme přesouvat peníze z jedné do druhé kapsy. Na důchody, na léky, na památky, na školy a na tisíce dalších věcí se musí prostě vydělat a ničím jiným než prací. Vím, že namítnete, že podvodníci či spekulanti jako Soros nebo Bakala přece vydělali i bez práce, ale aby jeden podvodník zbohatl, musí ty miliardy tak jako tak někdo fakticky vydělat. Musí vytvořit svou prací nějaké reálné hodnoty.

Jsou lidé, kteří říkají, musíme mít hodně dětí, aby bylo na důchod. Já dodávám, je první máj je lásky čas - milujme se a mějme děti, ale to nestačí. Ty děti musíme totiž následně naučit pracovat a musíme je naučit, aby měli rádi nás i svoji zemi, protože ani milion povalečů tuhle republiku neuživí.

Nespoléhejme na roboty a IT řešení. I za sto let bude třeba člověk, který vám opraví opadanou omítku, střechu na chalupě nebo se na vás usměje, až budete ležet v nemocnici.

Drazí přátelé, mějme se rádi a čest každé dobré práci.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.