Okamura (SPD): Ministr dopravy potvrdil, že lobbuje za byznys Andreje Babiše

02.04.2019 19:11

Komentář na facebookovém profilu k přimíchávání bio přísad do benzínu

Okamura (SPD): Ministr dopravy potvrdil, že lobbuje za byznys Andreje Babiše
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) potvrdil, že lobbuje za byznys Andreje Babiše s pěstováním řepky, když otočil, a nepodpoří novelu zákona, která ruší povinnost přimíchávat do pohonných hmot biosložky první generace, tedy například olej z řepky. Původně přitom ministerstvo dopravy návrh na zrušení podpořilo. Za Babišův byznys se postavily také koaliční ČSSD a KSČM a také nepodpoří novelu na zrušení povinnosti přimíchávat do pohonných hmot biosložky. Řepka olejka přitom, jak známo, zamořuje krajinu alergeny a jejím pěstováním trpí půda i celá krajina.

Navíc Andrej Babiš si z nás všech dělá legraci a směje se nám do očí. V projevu na sjezdu hnutí ANO se postavil verbálně proti zelenému šílenství z Bruselu. Dokonce i proti biopalivům. Přitom on sám za biopaliva lobboval a tlačil na jejich podporu v parlamentu. Babiš osobně v roce 2010 protestoval, když prezident Klaus vetoval zákon o biopalivech a za jeho prosazení sám Babiš lobboval! „Ano, lobboval jsem půl roku. Proč bych to nedělal?“ přiznal tehdy Babiš. A připomeňme, že pro navýšení povinného podílu biopaliv v benzínu a naftě hlasovali v roce 2010 poslanci KSČM, Zelených, TOP 09, KDU-ČSL, ODS a ČSSD.

Společnosti z holdingu Agrofert, ze kterého je Babiš podle slovenských rejstříků konečným uživatelem výhod, obchodují ve velkém se státem vlastněným distributorem pohonných hmot.

Hnutí SPD odmítá nesmyslný boj EU proti CO2. Boj proti emisím CO2 výrazně poškozuje ekonomiku Evropy. V rámci této politiky musíme pěstovat a dotovat řepku kvůli biopalivům, dotovat fotovoltaiku, musí se stavět domy „s nulovou spotřebou energie“, které prodražují možnost pořídit si vlastní bydlení, řepka olejka zamořuje krajinu alergeny a jejím pěstováním trpí půda i celá krajina. Naopak v SPD podporujeme rozumnou ochranu přírody pro člověka.

Co si o tom myslíte Vy?

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…