Okamura (SPD): My budeme rádi, když Evropská unie skončí

03.04.2020 11:33

Komentář na facebookovém profilu k situaci v Itálii

Okamura (SPD): My budeme rádi, když Evropská unie skončí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

I náš kolega Matteo Salvini, který původně nebyl pro vystoupení z EU, ale pro její radikální reformu ve směru obnovení suverenity národních států, již nyní připouští, že Itálie odejde z EU – a bez poděkování. Velký architekt evropské unifikace a bývalý předseda Evropské komise Jacques Delors varuje před smrtelným nebezpečím pro EU. My budeme rádi, když Evropská unie skončí a evropské národy se domluví na spolupráci nezávislých národních států. Současná EU je nepřítel číslo jedna pro existenci naší země a našeho národa.

„Jsem znechucen a pohrdám touto Evropou. Jakmile bude virus poražen, musíme se zeptat sami sebe na budoucnost této EU. Trvalo jí 15 dní posoudit, zda a jak pomoci, zatímco lidé umírali. Více než "Unie" je to hadí a šakalí doupě. Nejprve porazíme vir, pak se znovu zamyslíme nad EU. A případně se rozloučíme. Bez poděkování,“ napsal Matteo na Twitteru.

„Zdá se, že klima, které převládá mezi hlavami států a vlád, a nedostatek evropské solidarity, ohrožují Evropskou unii smrtelným nebezpečím,“ uvedl Jacques Delors, jeden z otců Evropské unie, který předsedal Komisi EU v letech 1985 až 1995.

Ve skutečnosti jsou to europotentáti, kdo pohřbívají EU svých chováním sami. Tím, že se vysmívají obyvatelů, tím, že chtějí zničit národní státy, tím, že masovou migrací islamizují a ničí Evropu, tím, že ničí ekonomiku klimatickým šílenstvím, tím, že ničí rodiny neomarxismem a genderismem…

I my bychom se rádi rozloučili se současnou EU – a také bez poděkování. V Bruselu se už fakt asi pomátli. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová řekla, že Evropská komise připravuje společnou strategii, jak co nejrychleji zrušit uzavření hranic mezi státy EU. Tak ona si nedá pokoj! EU nejenom, že nepomáhá, ale škodí. Uzavření hranic je přece nezbytné kvůli zabránění šíření koronaviru, jinak se ho nezbavíme. Zbavit bychom se ale určitě měli škodlivé EU!

Současná EU je nepřítel číslo jedna pro existenci naší země a našeho národa. Kdo to nevidí, je politicky slepý, zastrašený, koupený, nebo přímo kolaborant zrazující svou zemi. Táhněte k čertu paní von der Leyen, paní Merkelová, pane Macrone a další europotentáti. To jsou naše hranice a ty střežíme, když je národ v nebezpečí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.