Okamura (SPD): Návrh Pirátů na zdanění prázdných soukromých bytů v Praze je stále ve hře

05.04.2019 13:00

Komentář na facebookovém profilu v monitoringu bytů v Praze

Okamura (SPD): Návrh Pirátů na zdanění prázdných soukromých bytů v Praze je stále ve hře
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Návrh Pirátů na zdanění prázdných soukromých bytů v Praze je stále ve hře. Neomarxistická sluníčkářská revoluce v Praze nadále pokračuje. Ačkoliv se někteří Piráti minulý týden vymlouvali, že vlastně nic takového nechtějí, tak primátor Zdeněk Hřib (Piráti) opět v rozhovoru pro Novinky.cz zdanění nevyloučil.

To je skutečně neuvěřitelné. Piráti navrhují v Praze šmírovat lidi, kteří mají svoje soukromé prázdné byty, a zvažují, že na majitele uvalí zvláštní daň či jinou sankci. Chtějí tak majitele přinutit k tomu, aby byty pronajímali, a tím chtějí vyřešit nedostatek bydlení. Údaje o prázdných bytech chtějí získat přes městskou společnost Pražská energetika (PRE) na základě údajů z elektroměrů. Prosazuje to primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Návrh na finanční sankci pro majitele bytů podpořil také koaliční partner Pirátů hnutí Praha sobě, které vede poslanec KDU-ČSL Jan Čižinský.

Co k tomuto šílenému neomarxistickému nápadu říct? Můj kamarád koupil nedávno v Praze na hypotéku byt pro svoji dospívající dceru a chce jí ho dát za dva roky po ukončení vysoké školy pro vstup do života. A teď ho chtějí Piráti s lidovci potrestat za to, že celý život dřel na to, aby zajistil rodinu? A kolik mu chtějí napařit daň, aby ho motivovali byt dočasně pronajmout cizímu člověku, když pronájem garsonky stojí v Praze přes 10 tisíc měsíčně? Zdaní ho tedy dvaceti tisící měsíčně, jestli nechá byt prázdný?

Budu upřímný - za rok, co jsem ve Sněmovně s Piráty, mi utkvěl v hlavě pouze jeden jejich návrh - a to na legalizaci drog... A teď, místo aby Piráti s KDU-ČSL řešili v Praze nedostatek bydlení výstavbou nájemního bydlení jako je tomu například v Rakousku nebo pomohli naší SPD prosadit náš návrh na bezúročné novomanželské půjčky pro pracující bezúhonné rodiny, tak chtějí doslova šikanovat pracující lidi. A mimochodem, nedostatek bytů v Praze pro české občany a vyšponované ceny jsou také důsledkem multikulturní politiky právě takových stran, jako jsou Piráti, lidovci, ANO, ČSSD, ODS, STAN či TOP09. Bytů v Praze by totiž bylo relativně dost, ale kvůli tomu, že je ve velkém skupují například Rusové a Ukrajinci, kterým všechny dosavadní vlády zcela nepochopitelně udělují povolení k trvalému pobytu (místo dočasného) jako na běžícím pásu, takže jich tady trvale žije statisíce, tak se pak nedostává na naše občany.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi