Okamura (SPD): Navrhuji mimořádný bod Zrušení nouzového stavu

26.11.2021 11:33

Projev na 2. schůzi Poslanecké sněmovny 26. listopadu 2021 – návrh mimořádného bodu na program schůze s názvem Zrušení nouzového stavu

Okamura (SPD): Navrhuji mimořádný bod Zrušení nouzového stavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

jménem SPD navrhuji mimořádný bod na dnešní program schůze Poslanecké sněmovny s názvem Zrušení nouzového stavu. Hnutí SPD nepodporuje vyhlášení nouzového stavu, protože ho vláda v minulosti zneužila pro plošná opatření a lockdowny, které podle našeho názoru nevedou k cíli. Nesouhlasíme se zákazem vánočních trhů. Opatření lze realizovat bez nouzového stavu na základě zákona o ochraně veřejného zdraví a krizového zákona.

Je nutné vrátit možnost bezplatného testování, a především soustředit úsilí na ochranu rizikových skupin. Především rizikovým skupinám je nutné umožnit testování na protilátky. Pracovat s touto skupinou musí praktičtí lékaři, kterým je nutné dát možnost rychle aplikovat dostupné léky na covid. Když je někdo negativní při testování, tak by měl být na stejné úrovni jako očkovaný.

Odmítáme segregaci neočkovaných a říkáme jasné ne diskriminaci zdravých neočkovaných lidí. Vláda tímto hrubě porušuje práva občanů. Nechat se očkovat má být svobodnou volbou každého občana. Vláda hnutí ANO v demisi přijímá další nesystémová protiepidemická opatření. Není žádný důvod pro ukončení testování a pro konec používání antigenních testů. Naopak je potřeba uznávání protilátek a negativních testů jako dokladu bezinfekčnosti.

Navrhuji tímto zařadit mnou navrhovaný bod s názvem Zrušení nouzového stavu dnes jako druhý bod po bodu 18, což je Návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny. V případě, že by návrh neprošel, tak navrhuji zařadit tento bod jako poslední bod programu dnešní schůze Sněmovny. V případě, že by ani to neprošlo, tak budeme sbírat 40 podpisů na mimořádnou schůzi. Jak jsem již uvedl, na mimořádnou schůzi potřebujeme 40 podpisů, nás je v Poslaneckém klubu SPD 20. Proto v takovém případě opět vedení našeho poslaneckého klubu osloví předsedy poslaneckých klubů ostatních politických stran tady ve Sněmovně a požádáme je, zdali by se přidali.

Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…