Okamura (SPD): Nekomunikací se nikdy žádný rozpor nepodařilo vyřešit

08.03.2024 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odložení společného jednání české a slovenské vlády kvůli rozdílným názorům na válku na Ukrajině

Okamura (SPD): Nekomunikací se nikdy žádný rozpor nepodařilo vyřešit
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

Fialova vláda ničí přátelské vztahy s bratrským Slovenskem a rozbíjí Visegrád. Fialova vláda podporuje válku za každou cenu. Fialova vláda ve středu večer oznámila, že odkládá na neurčito společné jednání české a slovenské vlády, které se mělo konat v dubnu tohoto roku v České republice. Jako důvod uvedla rozdílné názory české a slovenské vlády na válku na Ukrajině.

Nevím, proč by se kvůli rozdílným pohledům vlád bratrských národů mělo omezovat setkávání a spolupráce. Jen dialogem, setkáváním a argumenty lze obrušovat případné rozpory a hledat společné zájmy. Nekomunikací se nikdy žádný rozpor nepodařilo vyřešit. Je nutné respektovat suverenitu svého partnera.

Navíc Fialova vláda jako důvod uvedla rozdílný pohled na válku na Ukrajině. Když chce někdo mírové řešení a jednání, tak se ním přestanu bavit? To, že má někdo jiný názor, znamená, že s ním nebudu mluvit? Jediným řešením rozporů je jednání, respekt a komunikace. To platí pro válku i diplomatické vztahy mezi zeměmi. Nekomunikací a nerespektováním názoru druhé strany vznikají konflikty a války.

Fialova vláda rozbíjí i Visegrád. Visegrád se nelíbil Bruselu, protože se stavěl společně proti masové imigraci, proti diktátu Bruselu a proti neomarxismu a byl významnou silou odporu. Proto se ho EU a unijní kolaboranti snaží zničit. Státy Visegrádu, pokud budou chtít přežít, si k sobě cestu znovu najdou.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…