Okamura (SPD): Neskutečná arogance moci

15.10.2023 16:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdávání trafik pětikoaliční vládou

Okamura (SPD): Neskutečná arogance moci
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

To je podle mého názoru neskutečné papalášství a rozdávání trafik a chrochtání u koryt. Zatímco se ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) chystá občanům zvyšovat brutálně daně a zdražovat elektřinu a teplo, platí na ministerstvu podle zjištění Práva svým bývalým kolegům z ODS až miliony korun za rady. A ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) podle Novinek rozdal statisícové smlouvy bývalým pirátským spolupracovníkům. Demisi. Neskutečná arogance moci!

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29500 lidí

Bývalý šéf komunikace ODS Tomáš Bartovský podle registru smluv uzavřel s ministerstvem financí (MF) smlouvu už loni. Celkem si má přijít až na 1,4 milionu korun bez DPH, a to díky dodatku, který rozšířil původní smlouvu a prodloužil její platnost do 31. prosince letošního roku. Za rady MF platí i exposlankyni ODS Lence Kohoutové, která má dvě smlouvy v součtu na více než na milion korun bez DPH. Ta přitom pracuje mimo to jako ředitelka domova pro zdravotně postižené Sulická.

Bartoš poskytl svým exkolegům na ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) příležitostí k výdělku ještě víc. S analytikem Januszem Konieczným, který dřív pracoval pro pirátské poslance, už uzavřelo ministerstvo dvě smlouvy, každou na 500 tisíc korun bez DPH. Dvě smlouvy po 500 tisících bez DPH uzavřel s resortem také pirátský exposlanec Martin Jiránek. Na 700 tisíc korun bez DPH už uzavřel smlouvy s MMR pirátský ústecký zastupitel a ekologický aktivista Lukáš Blažej, který v roce 2021 neúspěšně kandidoval do Sněmovny.

Až půl milionu korun se pak Bartošovo ministerstvo zavázalo zaplatit bývalému asistentovi pirátského exposlance Františka Elfmarka, Jakubovi Brejšovi, za právní poradenství.

A ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) má mezi poradci například neúspěšnou kandidátku na prezidentku Danuši Nerudovou, která bude kandidovat v evropských volbách za STAN. Resort jí platí 500 korun na hodinu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…