Okamura (SPD): Nikdy nepodpoříme zvýšení věku pro odchod do důchodu nad 65 let

19.04.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k věku odchodu do důchodu.

Okamura (SPD): Nikdy nepodpoříme zvýšení věku pro odchod do důchodu nad 65 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Hnutí SPD nikdy nepodpoří zvýšení hranice věku pro odchod do starobního důchodu nad 65 let, což Fialova vláda plánuje. Jsme i tvrdě proti vládním návrhům na výrazné snížení řádných i mimořádných valorizací důchodů. V minulém týdnu proběhlo další jednání zástupců hnutí SPD s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) na téma plánovaných změn v důchodovém systému a důchodové reformy. Hnutí SPD nikdy nepodpoří zvýšení hranice věku pro odchod do starobního důchodu nad 65 let, což Fialova vláda plánuje. Tento náš závazek je neměnný. Zároveň jsme tvrdě proti vládním návrhům na výrazné snížení řádných i mimořádných valorizací důchodů.

Naopak navrhujeme spravedlivý systém valorizací důchodů všem jejich příjemcům o stejnou částku, která bude zohledňovat aktuální růst inflace. Co se týče vládních plánů na zpřísnění podmínek pro odchod do předčasného důchodu, nepřipustíme žádné poškození těch občanů, kteří celý život poctivě pracovali v náročných profesích.

Základem důchodové reformy a budoucí udržitelnosti důchodového systému je dle SPD systémová prorodinná politika a podpora porodnosti v pracujících rodinách, včetně bytové politiky obsahující rozsáhlou státní podporu budování kapacit dostupného bydlení a systém nízko úročených manželských půjček. Za důležité považujeme i nastavení podmínek pro zaměstnávání osob v exekucích za důstojné mzdy či výrazné benefity pro osoby, které dobrovolně pracují i v důchodovém věku. Zároveň hnutí SPD nepodpoří zvýšení pojistných odvodů živnostníků.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.