Okamura (SPD): O nezávislosti Pavla Rychetského nemůže být ani řeč

06.02.2023 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vměšování předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského do politiky

Okamura (SPD): O nezávislosti Pavla Rychetského nemůže být ani řeč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský podle mého názoru zneužil Ústavního soudu k vměšování do politiky a zpochybnil nezávislost Ústavního soudu. Na oficiálním twitteru Ústavního soudu napsal: „Slovy bývalého prezidenta Václava Havla považuji tento výsledek za vítězství lásky a pravdy nad lží a nenávistí.“ Kdyby se takto vyjádřil jako soukromá osoba, tak je to sporné, ale když to uvede na oficiální twitter Ústavního soudu, vyjadřuje se tak jako předseda Ústavního soudu! To je naprostá nehoráznost! I proto prosazujeme odvolatelnost politiků a soudců!

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Není to poprvé, kdy se Rychetský takto nehorázně vyjadřuje k politice. „Přivítal bych, kdyby Česká republika přijala euro, a mrzí mě, že se tak dosud nestalo. Udržování české měny v separaci od evropského společenství mi přijde svým způsobem neprozíravé a hloupé. Mám takový pocit, že naše centrální banka se bojí ztráty svého výsostného postavení, a proto se snaží udržet nás mimo eurozónu,“ řekl předseda Ústavního soudu, kterému končí mandát letos v srpnu.

K tomu následně uvedl, že „patříme do civilizovaného světa a že ten český izolacionismus chráněním české koruny neprospívá ani naší ekonomice, ani našemu poslání být součástí evropského národa.“ A doplnil: „Já se cítím především občanem Evropské unie víc než občanem malé České republiky.“

Není divu, že obhajoval a podpořil Lisabonskou smlouvu a Ústavní soud Lisabon obhajoval proti prezidentu Klausovi. Také je zajímavé, že před rozhodnutím Ústavního soudu jednal Rychetský s německým velvyslancem, který se ho právě na Lisabonskou smlouvu ptal. O nezávislosti Pavla Rychetského podle mě nemůže být ani řeč.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice