Okamura (SPD): Premiér Babiš chce fakticky zrušit část snížení daní

23.11.2020 17:33

Komentář na facebookovém profilu k jednání premiéra Amdreje Babiše s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem o zrušení zvýšení slevy na poplatníka

Okamura (SPD): Premiér Babiš chce fakticky zrušit část snížení daní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Premiér Andrej Babiš chce ve spolupráci s ODS a TOP 09 fakticky zrušit část snížení daní. Jestli projde Babišův návrh, budete mít v peněženkách méně, než bylo schváleno. Minulý týden se i díky hnutí SPD podařilo zrušit super-hrubou mzdu a snížit občanům výrazně daně. Současně se podařilo i díky nám zvýšit slevu na poplatníka. Babiš chce o zrušení zvýšení slevy na poplatníka jednat s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem z ODS. ODS ale hlasovala pro zvýšení slevy, tak nechápu, o čem chce pan Vystrčil jednat. Ale veletoči ODS bych se moc nedivil. Už v minulosti ODS mnohokrát zvedla daně, ačkoli slibovala opak. Proti snížení daní se ozývají politici ANO, ČSSD, TOP 09 i Pirátů, přitom to byli oni, kdo hlasovali, aby byli naši občané zatížení dluhy Evropské unie ve výši 750 miliard eur. Neskutečné pokrytectví eurohujerů.

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí

„Záleží na Andreji Babišovi, Janu Hamáčkovi a Aleně Schillerové, zda se ozvou, že mají zájem jednat s předsedy senátorských klubů o řešení hrozícího 130 miliardového nárůstu deficitu veřejných financí pro rok 2021 na celkových šílených 450 miliard,“ napsal Vystrčil na twitteru už během soboty s tím, že Senát je připraven jednat. Třeba se ještě dočkáme veletoče ODS, kdy zvýšení slevy na poplatníka v Senátu potopí, ačkoli ji ve sněmovně podpořila.

A jak zacelit výpadek státního rozpočtu? Hnutí SPD dlouhodobě navrhuje sebrat dotace solárním baronům a mafiánům, sebrat sociální dávky nepřizpůsobivým, sebrat dotace politickým neziskovkám a zrušit předražené armádní zahraniční zakázky od zemí NATO i jiné předražené zakázky. A zdanit nadnárodní korporace, které nyní kvůli výjimce vyvádí z ČR nezdaněné dividendy. A měly bychom hned minimálně 150 miliard korun doma pro slušné lidi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…