Okamura (SPD): Tak jsme dva. Je zábavné číst kritiku od země, která léta mučí muslimy a její lidé umírají hlady

29.04.2016 5:32

Tak jsme dva - podle každoroční souhrnné zprávy amerického ministerstva zahraničí o dodržování lidských práv ve světě prý zůstává v České republice vážným problémem „diskriminace a násilí“ vůči romské populaci, zesílily u nás protimuslimské nálady a zacházení se zadrženými migranty a žadateli o azyl bylo vnímáno kriticky. Problémem jsou podle Američanů prý také projevy některých politiků, kteří prý podněcují k negativnímu vnímání menšin a migrantů, a letos je zmíněn v této souvislosti prezident Zeman.

Okamura (SPD): Tak jsme dva. Je zábavné číst kritiku od země, která léta mučí muslimy a její lidé umírají hlady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Jsem rád, že jsme za Českou republiku dva, jelikož vloni tato americká zpráva jmenovala mě, takže mám s touto manipulativní zprávou osobní zkušenosti.

Je určitě „zábavné" a absurdní číst si kritiku na zacházení s imigranty od země, v níž se staví vůči migrantům ploty, samozvané hlídky na mexické hranici imigranty střílí jako zajíce, a sama americká vláda vězní léta muslimy unesené z celého světa bez soudu a mučí je tam. A tisíce a tisíce lidí umírá hlady, mrazem a na nemoci bez pomoci v chudinských slumech po celých USA.

Víme, že svět se zbláznil, když brutální islámská diktatura jako Saúdská Arábie může vést Radu OSN pro lidská práva, takže proč by současný největší světový agresor – USA - nemohl kritizovat romskou otázku v ČR?

Myslím, že ani jeden český cikán by se nechtěl zítra probudit na ulici někde v Bronxu nebo jiném americkém ghettu, bez zdravotního či sociálního pojištění, odsouzený k žebrotě nebo zločinu a k životu v jednom z nejnebezpečnějších míst světa.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.