Okamura (SPD): Ústavní soud podpořil nepřizpůsobivé a byznys s chudobou

10.09.2021 22:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Ústavního soudu.

Okamura (SPD): Ústavní soud podpořil nepřizpůsobivé a byznys s chudobou
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Český Jarmark SPD v Hradci Králové. Tomio Okamura mezi občany

Ústavní soud podpořil nepřizpůsobivé a byznys s chudobou. Hnutí SPD chrání slušné lidi a odmítá zvýhodňování nepřizpůsobivých. Ústavní soud (ÚS) minulý týden vyhověl návrhu skupiny 17 senátorů (z ČSSD, KDU-ČSL, Pirátů) a zrušil část zákona o hmotné nouzi, která umožňovala zřizovat v obcích tzv. bezdoplatkové zóny. Nález vstoupí v platnost dnem vyhlášení ve sbírce zákonů. Podle ÚS jsou bezdoplatkové zóny, kterých je v České republice více než sto, nesystémovou reakcí na problém sociálního vyloučení.

Nerozlišovaly prý mezi původci a „oběťmi" negativních jevů. Desítky měst v Česku přitom vidí v bezdoplatkových zónách jednu z mála možností, jak se bránit přílivu lidí, kteří žijí ze sociálních dávek a často bydlí v nájemním bydlení, kde výše nájemného neodpovídá kvalitě bytu a peníze z doplatku končí u majitelů bytů či ubytoven. Jedná se tak o další podporu byznysu s chudobou tentokrát v režii ÚS.

Slušní lidé měli doposud naději, že se situace v jejich okolí časem zlepší. Tato naděje tak tímto zhasla. Poctiví a pracující občané tak budou muset i nadále denně snášet chování nepřizpůsobivých a města a obce budou v této věci zcela bezbranná.

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje novelu zákona, která by ukončila zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými. Tato novela byla několikrát na programu jednání Sněmovny, ale Piráti a STAN její projednání opakovaně obstruují, a tím pádem podporují nepřizpůsobivé. Pro hnutí SPD je slušný a pracující občan na 1. místě!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…