Okamura (SPD): Valí se na nás další šílenost - zahájení cenzury internetu

06.07.2018 16:08

Komentář na facebookovém profilu k cenzuře internetu:

Okamura (SPD): Valí se na nás další šílenost - zahájení cenzury internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Svým hlasováním ve Sněmovně to podpořili poslanci ANO, Pirátů, ČSSD, KDU- ČSL, TOP09. Ve Sněmovně se konala schůze výboru pro evropské záležitosti, na které se projednávaly návrhy EU, které má ČR přijmout týkající se „boje proti dezinformacím“, přičemž EU plánuje zřízení „nezávislé sítě ověřovatelů faktů“, tedy něčeho ve smyslu „evropských určovatelů pravdy“, kde následným krokem má být vznik „zabezpečené evropské online platformy o dezinformacích“.

Cílem tohoto tažení EU je umlčet oprávněně kritické hlasy proti EU, masové imigraci, skutečné situaci v no-go zónách, politické situaci v jednotlivých zemích, průzkumech veřejného mínění, názorech na činnost politických neziskových organizací a tak dále. Dokonce mají být nasazeny informační technologie, které budou trestat neposlušné tím, že omezí příjmy z reklam, upozadí příspěvky a dokonce bude možné aktivní mazání soukromých účtů, které tito novodobí Koniášové vlastním rozhodnutím určí jako „dezinformační“ anebo „falešné“. Tato chystaná dokonalá cenzura se (neúspěšně) maskuje jako „boj proti dezinformacím“. Hnutí SPD absolutně odmítá takovou cenzuru názorů občanů.

A teď se držte – tento plán EU na zahájení cenzury internetu podpořili svým hlasováním ve Sněmovně poslanci ANO, Pirátů, ČSSD, KDU-ČSL, TOP09. Usnesení výboru navrhl poslanec Ondřej Veselý z ČSSD a mělo následující, těžko uvěřitelné znění: „Výbor pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR po odůvodnění místopředsedy výboru Ondřeje Veselého a po rozpravě žádá vládu ČR, aby se aktivně zapojila do boje proti falešným zprávám na internetu, které se tváří jako pravé zpravodajství, zejména podporovala vypracování a aplikaci Kodexu sociálních sítí, vytvoření nezávislé evropské sítě ověřovatelů faktů a následně zabezpečenou evropskou platformu o dezinformacích.“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Náš poslanec Mgr. Lubomír Volný se pokusil jednání tohoto výboru na protest blokovat, ale neúspěšně, jelikož jsme v menšině a jediní, kdo hájí svobodu. Je to zrůdný návrh – kdo bude určovat, kdo je a kdo není „nezávislý“, „důvěryhodný“, kdo a na základě jakého demokratického mandátu bude rozhodovat o „snížení viditelnosti dezinformací“, kontrolovat reklamu na webu, „zejména s cílem SNÍŽIT příjmy z reklamy a OMEZIT cílenou politickou reklamu“? Kdo a na základě jakého demokratického mandátu bude rozhodovat o „rušení falešných účtů“?

Vážené dámy a pánové, vítejte v jedné z mnoha bitev za svobodu na internetu, ve které Piráti plují pod falešnou vlajkou, a jejich kurz je směrem k euro fašismu. A za hnutí SPD Vám slibuji, že budeme nadále bojovat za svobodu a proti diktátu EU. A je opravdu na pováženou, že jsme v tomto boji zcela osamoceni. Prosím vás tedy o co největší podporu v říjnových komunálních volbách, ať máme co nejsilnější pozici.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7