Okamura (SPD): Vláda plýtvá penězi a zavádí nový zbytečný a předražený úřad

06.11.2022 10:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Digitální a informační agentuře

Okamura (SPD): Vláda plýtvá penězi a zavádí nový zbytečný a předražený úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Fialova vláda plýtvá veřejnými penězi a zavádí nový zbytečný a předražený úřad. Fialova vláda enormně stupňuje plýtvání veřejnými penězi. Na návrh ministra pro místní rozvoj a předsedy Pirátů Ivana Bartoše plánuje vytvořit nový rozsáhlý státní úřad, tzv. Digitální a informační agenturu, a to za téměř jednu miliardu korun se stovkami nových úředníků. Tento zcela nadbytečný úřad se má zabývat digitalizací, přestože na jednotlivých ministerstvech a úřadech státní správy již útvary a odbory pro digitalizaci dávno existují. Počet nových úředníků v této agentuře má být dvojnásobný, než je počet stávajících zaměstnanců těchto útvarů.

Nelze se vyhnout myšlence, že se může jednat i o snahu najít pracovní pozice ve státním sektoru pro ty členy a aktivisty vládních stran, kteří jsou obtížně zaměstnatelní. V době, kdy raketově roste zadlužení státu, a kdy občané a firmy nemají peníze na drahé energie, skokově zdražují potraviny a miliony domácností mají finanční problémy, vláda namísto pomoci našim podnikatelům a dalším občanům nesmyslně dále rozšiřuje státní byrokratický aparát a chystá se promarnit a doslova zneužít další miliardu korun z peněz českých daňových poplatníků.

V důsledku obdobných škodlivých rozhodnutí Fialovy vlády je aktuálně ČR dle žebříčku statistického úřadu EU Eurostat v čele pořadí evropských zemí, kterým jejich státní dluh roste nejrychleji. I to je jeden z podstatných důvodů pro okamžitou rezignaci Fialovy vlády.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…