Okamura (SPD): Vládní řešení je špatné pro občany, republiku i státní rozpočet

22.09.2022 10:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu zastropování cen energií

Okamura (SPD): Vládní řešení je špatné pro občany, republiku i státní rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Čeští spotřebitelé budou i po vládním zastropování stále platit za energie prakticky nejvyšší ceny v Evropě a několinásobně vyšší než v zemích okolo nás! Vláda Petra Fialy škodí naší zemi. Vláda Petra Fialy (ODS) po půl roce nicnedělání minulý týden prosadila ve Sněmovně paskvil v podobě novely energetického zákona, který dále prohloubí deficit veřejných financí o 130 miliard korun místo toho, aby přenesla zastropování cen energií na výrobce.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Strop, který nebyl v energetickém zákoně konkrétně stanoven, dává vládě bianko šek v podobě možnosti vydání příslušné vyhlášky, kterou hodlá vláda ceny energií regulovat. Přesto budou ceny energií příliš vysoko a energie budeme mít několikrát dražší než v loňském roce, dokonce čtyřikrát dražší než v předloňském roce a mnohonásobně dražší než v zemích okolo nás.

Hnutí SPD přitom navrhovalo sedm variant zastropování cen energií, vždy na nižší úrovni, než avizovala vláda, a to od 1,50 Kč za 1 kWh silové elektřiny a 1 Kč za 1 kWh plynu, a zároveň jsme navrhovali přenést náklady zastropování na výrobce, a nikoliv na lidi a na stát, ale pětikoalice nás přehlasovala.

Naopak vládní poslanci schválili návrh ministra financí Stanjury (ODS), který kritéria pro zastropování cen elektřiny a plynu změnil k horšímu. Tento návrh zrušil povinnost vlády zastropovat v rámci cen elektřiny a plynu také stálý měsíční poplatek za odběrné místo, což umožní obchodníkům ceny energií i nadále zvyšovat a zákazníky to poškodí. Jedině hnutí SPD hlasovalo proti této změně!

Naši spotřebitelé tak budou stále platit za energie prakticky nejvyšší ceny v Evropě! Vládní řešení je špatné pro občany České republiky, pro celou Českou republiku i pro státní rozpočet.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…