Okamura (SPD): Vystrčil říkal, že nechce počítat groše

08.02.2022 6:34

Komentář na facebookovém profilu k závislosti České republiky na Evropské unii.

Okamura (SPD): Vystrčil říkal, že nechce počítat groše
Foto: Screen: Facebook T. Okamura
Popisek: Tomio Okamura

Je potřeba ukončit naši závislost na EU a podporovat české firmy. Ať klidně zůstanou státy EU naším důležitým ekonomickým partnerem, ale je zároveň nutné diverzifikovat náš export, abychom nebyli závislí pouze na libovůli neomarxistického vedení v Bruselu. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí
České výrobky se dříve dobře prodávaly po celém světě, v Africe, v Jižní Americe, v Asii, v Rusku. Všechny trhy jsme opustili kvůli slabosti našich politiků, kteří se klaní před Západem. A nahradily nás tam svými výrobky právě západní firmy, které tam navíc prodávají produkty jiné kvality než v EU. Takže zatímco my jsme zoufale závislí na EU a vláda Andreje Babiše servilně skáče jak Brusel píská, tak západní státy chytře ve velkém obchodují po celém světě, a tím jsou jejich ekonomiky mnohem stabilnější vůči výkyvům a krizím.

Německo ve velkém obchoduje s Ruskem i Čínou, stejně jako USA, vydělávají vzájemně miliardy, budují pozitivní vztahy, Angela Merkelová navštěvuje Putina v Moskvě, zatímco čeští probruselsky zaprodaní politici z koalice SPOLU, Pirátů či ČSSD kvičí pokaždé, když se nějaký český politik pozitivně zmíní o obchodní spolupráci s Ruskem či Čínou. Vzpomeňte, co předvádí předseda Senátu "Tchajwanec" Miloš Vystrčil z ODS. Kvůli jeho "pár vteřinám slávy" klesly prodeje Škodovek v Číně na nulu. Vystrčil říkal, že nechce počítat groše. Takže teď je místo něj počítá Škodovka.

Je prostě potřeba podporovat české firmy s českými zaměstnanci, které daní v ČR. Bez pokřivených ideologií. Jednak tím, že se konečně zdaní nadnárodní korporace a zisk, který z ČR vyvádí, jednak tak, že budou české firmy dostávat přednostně státní zakázky. Také může existovat nižší zdanění menších firem a nižší zdanění firem, které mají sídlo u nás a daní v naší zemi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…