Okamura (SPD): Zdražuje se. Kvůli EU a naší vládě

30.09.2021 14:27 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování.

Okamura (SPD): Zdražuje se. Kvůli EU a naší vládě
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Český Jarmark SPD v Hradci Králové. Tomio Okamura mezi občany

Kvůli boji EU a vlády proti CO2 se extrémně zdražují energie. Hnutí SPD prosazuje energetickou soběstačnost a snížení cen energií. ČNB hodlá opět tento týden zvýšit úrokové sazby o půl procentního bodu a do konce roku to mohou být až 2 %. Je to reakce na meziroční růst inflace. Rostou ceny surovin, plynu, ropy a energií. Rostoucí ceny pohonných hmot mají vliv na zdražení potravin, zboží a služeb v téměř všech oddílech spotřebního koše. Vyšší ceny energií jsou potom způsobeny (mimo jiné) zdražením emisních povolenek kvůli nesmyslnému boji Evropské unie proti CO2. Energetický regulační úřad (ERÚ) určuje regulovanou část ceny za distribuci elektřiny, který má zejména chránit oprávněné zájmy zákazníků a spotřebitelů. Regulovaná složka tvoří více než polovinu konečné ceny elektřiny a asi čtvrtinu konečné ceny plynu. Jsou v ní zahrnuty především poplatek za přenos a distribuci a druhou část konečných cen určují dodavatelé.

Vláda ANO a ČSSD by ale měla ovlivňovat ceny stanovením energetické politiky tak, aby zajistila dostupnou a bezpečnou energii a zamezila tzv. „energetické chudobě". Tak tomu ale není. Nechceme si zvykat na neustále rostoucí ceny energií. Hnutí SPD prosazuje ve svém programu zajištění naší energetické bezpečnosti a obnovení naší potravinové soběstačnosti, což povede ke snižování cen energií a potravin pro naše občany.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…