Okamura (SPD): Zelený úděl podporuje i nově vznikající vládní pětikoalice

02.11.2021 22:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke Green Dealu.

Okamura (SPD): Zelený úděl podporuje i nově vznikající vládní pětikoalice
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v debatě na Primě

Evropská unie, potažmo česká Babišova vláda, která kývla na šílený plán Zelený úděl EU, tímto zdražuje úplně všechno. Zelený úděl podporuje i nově vznikající vládní pětikoalice. Rostoucí ceny elektřiny a jiných energií včetně benzínu a nafty se prostě promítnou a již i promítají do úplně všech výrobků a služeb. Hrozí nám, že se tu roztočí inflační spirála. Ekonom Lukáš Kovanda říká, že do konce roku může být inflace sedm procent. A to se do celkové inflace nepočítají ceny nemovitostí!

Zdražit své zboží kvůli zvyšujícím se cenám energií a dalších vstupů se chystají v příštích měsících výrobci potravin, léků či oděvů, s cenami půjdou nahoru ale třeba i někteří dopravci. Z velkých potravinářských producentů například největší mlékárna v zemi Madeta oznámila, že zdraží od ledna o dvě až tři procenta.

Někteří další výrobci se chystají zdražit své zboží dokonce až o desetinu, další už inflaci do cen promítli. Ke zdražení v minulých měsících přistoupila i většina pivovarů.  U oděvů se kvůli inflaci a zdražování bavlny očekává příští rok nárůst cen kolem 15 procent. Zdražovat budou České dráhy.

Cena hlavní suroviny pekařů – mouky stoupla od jara meziročně o 25 procent, cena oleje o 65 procent, cena cukru o 15 procent. Od začátku letošního roku stouply pekárnám celkové náklady o přibližně 30 procent. Takže rozhodně očekávejme zdražení pečiva.

Ceny průmyslových výrobců se ale vyšplhaly meziročně nejvíce za skoro posledních 30 let a ceny některých materiálů ve stavebnictví stouply několikanásobně! Takže vlastní bydlení je pro mnohé již nedostupný sen i s hypotékou! Stavební práce se  zvýšily meziročně nejvíce od roku 1998 o 6,8 procenta a stavební materiály o 16,5 procenta.

Hnutí SPD odmítá toto eko-šílenství. Prosazujeme rozumnou ochranu přírody. Pokud jde o řešení krátkodobé, tak požadujeme odstoupení od systému emisních povolenek, dostavbu Temelína a Dukovan a odstoupení od projektu Zelený úděl (Green Deal). Dále je nutné, aby ČEZ, kde má stát majoritu, garantoval nízké ceny energií. Také je nutné zastavit podporu takzvaným solárním baronům.

Pokud se nebudeme bránit proti šílenství Bruselu, EU zničí naši ekonomiku a miliony českých občanů upadnou do chudoby! Dlouhodobým řešením je pouze vystoupení z Evropské unie a budování vlastní potravinové a energetické nezávislosti a bezpečnosti.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…