Okamura: TV Nova naprosto ignoruje hnutí Úsvit přímé demokracie

16.10.2013 15:59

Otevřený dopis Tomia Okamury TV NOVA k odvysílání volebních speciálů.

Okamura: TV Nova naprosto ignoruje hnutí Úsvit přímé demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Vážený pane generální řediteli,

s velikým překvapením registrujeme informace o způsobu a realizaci volebního speciálu, který je realizován v TV Nova. Zatímco některé subjekty u Vás, naprosto nesystémově, získávají opakovaně exkluzivní prostor pro sdělení a představení svého programu, hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury je naprosto ignorováno.

Jsme jediné hnutí, které má potenciál pro vstup do Poslanecké sněmovny a nedostalo prostor pro představení svého programu.

Toto Vaše rozhodnutí, při sledovanosti Vaší televize, přímo ovlivňuje výsledek voleb v náš neprospěch.

Vzhledem k tomu, že takto realizované vysílání pořadu je ve smyslu ustanovení zákona č. 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání nevyvážené žádáme o okamžitou nápravu této situace. Tento zákon zároveň také vymezuje prostor pro realizaci volebního vysílání. Zároveň Vás žádáme o sdělení jakým způsobem byl tento pořad koncipován a zda byl jakýmkoliv způsobem zpoplatněn.

Upozorňujeme Vás, že jednání TV Nova je zejména v rozporu s ustanovením § 3 zákona č. 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání, který stanoví, že „Provozovatel vysílání je povinen zajistit, aby ve zpravodajských a politickopublicistických pořadech bylo dbáno zásad objektivity a vyváženosti a zejména nebyla v celku vysílaného programu jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě.“

V této souvislosti se zároveň obracíme na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání České republiky. Dále vzhledem k tomu, že vlastník Vaší televize je americká společnost obracíme se písemně také na společnost Time Warner Inc. a regulátora Federal Communications Commission.

Věříme v urychlené vyřešení této nepříjemné situace

Tomio Okamura
Předseda hnutí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.