Okamura: Vláda podvedla zdravotníky

15.10.2014 13:19

Vláda dnes projednávala navýšení platů pro státní zaměstnance. Podle původního plánu, který vláda zveřejnila těsně před komunálními volbami, se mělo státním zaměstnancům přidat již od listopadu tohoto roku celkem 3,5 %, nikoliv až od ledna 2015.

Okamura: Vláda podvedla zdravotníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

My toto opatření samozřejmě vítáme, protože platy státních zaměstnanců byly u nás výrazně snižovány za minulé vlády a nyní, když se daří ekonomice trochu lépe, je možnost státním zaměstnancům zase přidat.

Důkaz o populismu nejhrubšího zrna je ale dnešní usnesení vlády o tom, že přidání od listopadu se netýká pracovníků ve zdravotnictví. Prý je to kvůli tomu, že nelze měnit v průběhu roku smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Je naprosto sprosté slíbit jako předvolební dáreček, že se zvýší platy, a sotva 4 dny po volbách to odvolat, protože to vlastně nejde.

Vláda tento krok plánovala dopředu, protože jí všechny problémy jí musely být dopředu známé. To, že vláda ze dne na den mění své sliby, jen aby si nahnala hlasy ve volbách, považujeme za naprosto nepřijatelné v vůči zaměstnancům ve zdravotnictví je to sprostý podvod.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě