Okamura: Založil jsem nové hnutí Svoboda a přímá demokracie

05.05.2015 14:22

Tímto okamžikem vystupuji já i Radim Fiala z hnutí Úsvit přímé demokracie, které jsme před dvěma lety společně založili, a podáváme návrh na registraci politického hnutí Svoboda a přímá demokracie (zkratka SPD).

Okamura: Založil jsem nové hnutí Svoboda a přímá demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Jde o vynucený, ale nutný krok. Je to reakce na politický puč, který měl zabránit prosazování programu přímé demokracie v České republice a který měl umenšit politický vliv hlavního nositele tohoto programu Tomia Okamury. Přes veškerou naši snahu různé osobní ambice bývalých kolegů převážily nad prací na programu, za který jsme byli zvoleni, a proto jsme dospěli k názoru, že pokud chceme nadále hájit program přímé demokracie a pokud chceme efektivně pracovat, nezbývá než se oddělit, abychom mohli nadále prosazovat to, co je nejlepší pro naše voliče. Svoboda a přímá demokracie bude politické hnutí, které se bude opírat o široké regionální struktury a demokratický dialog členů. Ihned po registraci zahájíme přijímání prvních členů.

Zůstáváme zcela věrní programu, za který jsme byli zvoleni, tedy prosazování přímé demokracie a důsledné obhajoby národních zájmů. Ostatně my jsme byli od počátku autory tohoto programu, a budeme pokračovat v tom, co jsme začali.

Základním programem hnutí Svoboda a přímá demokracie je tedy prosazení přímé demokracie a odpovědnosti politiků do politického systému České republiky a důsledná obhajoba národních zájmů naší země. Hnutí bude důsledně vystupovat proti zvyšování daní a bude hájit zájmy lidí, kteří poctivě pracují nebo podnikají.

Odmítáme zvýhodňování osob vedoucích zahálčivý, kriminální a nepřizpůsobivý způsob života. Jsme pro přísnou imigrační politiku a budeme podporovat zásadní změnu Evropské integrace.

Jsme proti přeměně Evropy v superstát, ve kterém zaniknou zásadní a tradiční národní a rodinné hodnoty. Prosazujeme důstojné sociální zabezpečení pro seniory a handicapované spoluobčany a větší podporu rodin s dětmi. Prosazujeme svobodu v tradiční podobě rovnováhy práv a povinností občanů.

Chceme spolupracovat s politickými partnery v České republice i v zahraničí při prosazování shodných nebo podobných programových cílů. Příkladem takové spolupráce je náš podíl na organizaci mezinárodní konference s názvem „Mír a prosperita v Evropě po EU“ za účasti předsedkyně francouzské Národní fronty paní Marine Le Pen, která se bude konat zítra dopoledne v Praze.

Zcela zásadním tématem dneška je pro nás boj o udržení a posílení české státní a národní suverenity. Pokud česká vláda mlčky přijme diktát Bruselu na povinné kvóty pro přijímání imigrantů, tak to bude hraničit s vlastizradou. Česká republika je naše země, pány v této zemi jsou čeští občané a my se nesmíme stydět nahlas říct - je to naše země a my budeme rozhodovat, koho do svého domova pozveme a koho ne. O tom nikdy nemůže a nesmí rozhodovat bruselská komise."

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).