Olšáková (STAN): Při mateřské škole už funguje nově zřízená dětská skupina

22.10.2022 6:34

Zastupitelstvo schválilo investici v červnu, hned v létě se v domě dětí a mládeže rekonstruovalo a v říjnu se už děti setkaly v nové třídě.

Olšáková (STAN): Při mateřské škole už funguje nově zřízená dětská skupina
Foto: Daniela Černá
Popisek: Eliška Olšáková (STAN)

Náklady na stavební úpravy a pořízení vybavení dosáhly částky 3,7 milionu korun. Náklady ročního provozu dětské skupiny činí 2,6 milionu korun. 

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

Na začátku října zahájila provoz dětská skupina, pro kterou město Valašské Klobouky zbudovalo zázemí v prostorách domu dětí a mládeže. Skupina vznikla v průběhu letních měsíců jako operativní řešení nedostatečné kapacity mateřské školy a nabízí místo pro dvaadvacet dětí předškolního věku. Náklady na stavební úpravy a pořízení vybavení dosáhly částky 3,7 milionu korun, z toho 429 tisíc přispělo formou dotace Ministerstvo práce a sociálních věcí. Náklady ročního provozu dětské skupiny činí 2,6 milionu korun, přičemž z této částky pokryje 95 % dotace Operačního programu Zaměstnanost.

„Příprava projektu na stavební úpravy, samotná realizace, registrace dětské skupiny a vyřízení dotace na provoz se odehrálo v enormně krátkém čase. Zastupitelstvo schválilo investici v červnu, hned v létě se v domě dětí a mládeže rekonstruovalo a v říjnu se už děti setkaly v nové třídě. Těší mě, že jsme mohli touto cestou vyjít vstříc rodinám s malými dětmi, pro které při zápisu bohužel nebyla ve školce dostatečná kapacita. Dětská skupina je organizačně zařazená pod mateřskou školu a poskytuje stejně laskavou péči a vzdělávání,“ vyjádřila starostka města Eliška Olšáková a poděkovala všem, kteří s uskutečněním záměru pomáhali. „I nadále usilujeme o dotační podporu na projekt přístavby mateřské školky, který by zařízení rozšířil o další tři třídy a zlepšil by také podmínky vývařovny,“ poznamenala.

„Zájem o dětskou skupinu Beruška byl obrovský, máme zaplněná všechna místa. Po prvním adaptačním týdnu jsme ze strany rodičů zaznamenali velmi pozitivní reakce, jsou spokojení s organizací, oceňují prostředí i personální zajištění,“ přiblížila Ivana Sáblíková, ředitelka Mateřské školy Valašské Klobouky. „Děti tu mají podobný režim jako ve školce, takže tráví čas nejen hrou, ale i činnostmi, které vedou k rozvoji znalostí, dovedností a zručností. K pobytu využíváme také venkovní hřiště v areálu domu dětí a mládeže a zahradu školky. Stravu připravujeme v kuchyni mateřské školy a do dětské skupiny ji přivážíme,“ dodala.

Kompletní rekonstrukcí části přízemí v domě dětí a mládeže byla pro dětskou skupinu vytvořená samostatná komfortní třída se sociálním zařízením, šatnami i místem pro výdej jídla. Děti tráví čas v prostředí vybaveném novým nábytkem, hračkami a edukativními pomůckami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

20:01 Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci ministryně Langšádlové.