Ondráček (KSČM): Čeho se bojí na trutnovské radnici?

28.12.2014 15:16

Poslanec a trutnovský městský zastupitel Zdeněk Ondráček (KSČM) popisuje jednání staronové koalice pod vedením poslance a starosty Ivana Adamce (ODS) při prvních jednáních městského zastupitelstva v Trutnově a volbách do výborů zastupitelstva.

Ondráček (KSČM): Čeho se bojí na trutnovské radnici?
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

Staronová koalice v Trutnově pod vedením ODS, doplněná o dva zastupitele z TOP 09, od začátku nového volebního období avizuje občanům změnu a zvýšení transparentnosti svého vládnutí. Nově například zavedla zveřejňování podkladových materiálů pro jednání zastupitelstva na webu města Trutnova.

Občan neznalý poměrů a pravdy by zajásal, ale jaká je realita?

Na prvním řádném zasedání zastupitelstva starosta města, a zároveň poslanec Parlamentu ČR Mgr. Ivan Adamec (ODS), neustále útočil na zástupce opozičních stran. Dotazy, případně jiné názory, k rozpočtu a dalším tématům, byly okamžitě vnímány jako útok a obstrukce. Odpovědi na dotazy opozičních zastupitelů byly většinou nedostatečné a často i nekompetentní.

Neochota jednat s opozicí vyvrcholila při volbě členů finančního a kontrolního výboru. I přes původně proklamované (a tradiční) zastoupení všech politických stran ve výborech města, nebyl ani do jednoho z uvedených výborů zvolen žádný z navržených zastupitelů KSČM! Vedení města, opírajíc se o většinu hlasů v koalici, tak odmítlo jakékoliv poměrné zastoupení demokraticky zvolených politických subjektů. V případě volby členů kontrolního výboru nebyl "demokraticky" zvolen nejen kandidát KSČM, ale ani žádný z kandidátů hnutí ANO.

Je právě toto ten nový styl vládnutí a transparentnost trutnovské radnice? Je pravděpodobné, že staronové vedení města má co skrývat a zastupitelů KSČM, popřípadě jiných politických subjektů, se obává. A musíme konstatovat, že oprávněně. Již v předchozím volebním bylo podáno trestní oznámení, které není ani po téměř 3 letech policií došetřeno, a pro jiné netransparentní řízení vyměřil ÚOHS městu Trutnov pokutu. Další trestní oznámení jsou tzv. na spadnutí.

A aby tyto změny byly pro trutnováky lépe vidět, končí ve své funkci po 16 letech úzké spolupráce i ředitel městské policie. Oficiálně prý dohodou, ale zlé jazyky tvrdí, že byl odejit. My, se znalostí poměrů na úřadě, se přikláníme k variantě druhé. Uvidíme, co dalšího nás čeká v roce 2015.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

21:03 Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - Návrh na zřízení vyšetřovací komise Posl…